تجزیه و تحلیل مکانی و الگوی مکانیابی محوطه های باستانی با استفاده از سامانه اطلاعات جغرافیایی جیآیاس (GIS)؛ مطالعه موردی: دشت بسطام شاهرود

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 168

فایل این مقاله در 20 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JARCS-8-1_009

تاریخ نمایه سازی: 21 اردیبهشت 1400

چکیده مقاله:

در این پژوهش موقعیت محوطههای شناساییشده در دشت بسطام با توجه به عوامل محیطی و چشمانداز طبیعی آنها بررسی شد. بهمنظور تجزیه و تحلیل فضایی، اطلاعات بهدستآمده از متغیرهای محیطی و عوامل تاثیرگذار بر شکلگیری محوطه ­ها مطالعه شدند و در نهایت مدل پیشنهادی پیشبینی استقرارهای باستانی در قسمتهایی که بررسی باستانشناختی نشده بودند ارائه گردید. براساس نتایج بهدستآمده، ۷۰درصد از محوطههای شناساییشده در محدودهای قرارگرفتهاند که این محدوده با ضریب احتمال خیلی زیاد مستعد داشتن مکانهای باستانی است.­۲۰ درصد از این محوطهها در محدودهای با ضریب احتمال زیاد و ۱۰درصد در محدودهای با ضریب احتمال متوسط قرارگرفتهاند. نتایج حاصل از این مدل پیشبینی، تاییدی بر میزان تاثیر متغیرهای محیطی بر شکلگیری استقرارهای باستانی است.

نویسندگان

شراره فرخ نیا

دانشجوی دکتری باستانشناسی دانشگاه تهران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :