تمایز توکیل به غیر و تفویض وکالت مطالعه تطبیقی در فقه، حقوق ایران و انگلیس
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: دوفصلنامه حقوق تطبیقی، دوره: 1، شماره: 2
- کد COI اختصاصی: JR_LAWM-1-2_003
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 683
نویسندگان
استاد گروه حقوق دانشگاه تهران
کارشناسی ارشد حقوق خصوصی دانشگاه تهران- پردیس بین المللی کیش
چکیده
توکیل به غیر و تفویض وکالت در عین وجود برخی شباهتها، متفاوت از یکدیگر هستند. توکیل به غیر اساسا تابعی از وکالت اصلی بوده و در آن ممکن است موت و حجر وکیل اول در وکالت ثانوی اثرگذار باشد و در برخی مواقع حقالوکاله وکیل دوم بر عهده وکیل اول قرار گیرد، اما تفویض وکالت با عنایت به مصداق شناختهشده آن یعنی سند تفویض وکالت، بر اساس انتقال قرارداد شکل میگیرد که نتیجه آن انتقال موقعیت قراردادی، قائممقامی وکیل دوم در جایگاه وکیل اول و در نهایت انتقال حقوق و تعهدات وکیل اول به وکیل دوم است. تعاقب وکلا و اعطای وکالت بلاعزل نیز در این دو متفاوت است. در این مقاله میکوشیم با رویکردی تطبیقی به فقه، حقوق موضوعه ایران و انگلیس، تفاوتهای مرقوم را تحلیل نماییم.کلیدواژه ها
توکیل به غیر, تفویض وکالت, فقه, حقوق ایران, حقوق انگلیساطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.