بررسی عددی هیدرولیک جریان در سرریزهای کلیدپیانویی و زیگزاگیذوزنقهای

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: فصلنامه علوم آب و خاک، دوره: 24، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JWSS-24-1_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 325
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رامین غریبوند

۱. Department of Water Science Engineering, Khouzestan Science and Research Branch, Islamic Azad University, Ahvaz, Iran., ۲. Department of Water Science Engineering, Ahvaz Branch, Islamic Azad University, Ahvaz, Iran.

محمد حیدرنژاد

۲. Department of Water Science Engineering, Ahvaz Branch, Islamic Azad University, Ahvaz, Iran.

حیدرعلی کشکولی

۲. Department of Water Science Engineering, Ahvaz Branch, Islamic Azad University, Ahvaz, Iran.

هوشنگ حسونی زاده

۳. Department of Khuzestan Water and Power Authority co. Iran.

امیرعباس کمان بدست

۲. Department of Water Science Engineering, Ahvaz Branch, Islamic Azad University, Ahvaz, Iran.

چکیده

در تحقیق حاضر، بهمنظور بررسی هیدرولیک جریان و مقایسه دبی عبوری، شبیهسازی سهبعدی میدان جریان روی سرریزهای زیگزاگیذوزنقهای (دو سیکل) و کلیدپیانویی (دو سیکل) بهکمک نرمافزار Flow۳D به انجام رسید و تاثیر هرکدام از مدلها بر میدان جریان روی سرریزها و ضریب دبی مورد بررسی و نتایج حاصل با اطلاعات آزمایشگاهی مورد مقایسه قرار گرفت. همچنین مدلهای گفته شده تحت شرایط آزمایشگاهی در یک فلوم مستطیلی به طول ۱۲/۵ متر، عرض ۰/۳ متر و ارتفاع ۰/۴ متر و در شرایط آب زلال مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که دادههای مدل عددی هماهنگی مناسبی با دادههای مدل آزمایشگاهی داشتند. طبق نتایج، سرریزهای کلیدپیانویی از ضریب دبی بیشتری نسبت به سرریزهای زیگزاگی برخوردار بودند. مشاهده شد در سرریز کلیدپیانویی، با افزایش ۵۰ درصدی در ارتفاع سرریز (p) از ۵ سانتیمتر به ۵/۷ سانتیمتر ضریب دبی حدود ۲۶ درصد افزایش مییابد. همچنین در سرریزهای زیگزاگی نیز با افزایش ۵۰ درصدی در ارتفاع سرریز از ۵ سانتیمتر به ۵/۷ سانتیمتر ضریب دبی حدود ۲۴ درصد افزایش مییابد.

کلیدواژه ها

Trapezoidal Labyrinth Weirs, Piano Key Weirs, Coefficient of discharge, Flow۳D numerical model., سرریز زیگزاگیذوزنقهای, سرریز کلیدپیانویی, ضریب دبی, مدل عددیFlow۳D.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.