طراحی و برآورد اقتصادی مبدلهای حرارتی افزوده شده به سیستم آب صنعتی پالایشگاه تهران جهت جلوگیری از اتلاف حرارت در مخزن آب صنعتی

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: سومین همایش بین المللی مبدلهای گرمایی
  • کد COI اختصاصی: MOBADDEL03_020
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1765
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهرنوش محمدی

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب،دانشکده فنی،گروه

حامد وزوایی

کارشناس ارشد مهندسی شیمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب، کارمن

سپیده اردیبهشتی

کارشناس ارشد مهندسی شیمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات

محمود نیکبخت

ییس بخش پژوهش و توسعه پالایشگاه نفت شهید تندگویان

چکیده

یکی از مهمترین مباحثی که در حال حاضر مطرح میباشد،بازیافت توان و انرژی در صنعت و استفاده بهینه از انرژیهای موجود در واحدهای مختلف نفت و پتروشیمی یا به عبارت دیگر انتگراسیون فرایند هاست . به طور خاص ،کشورهای در حال توسعه به دلیل مشکلات انرژی به دنبال راه کار های جدید برای بهینه سازی مصرف سوخت و حفاظت از منابع انرژی می باشند. یکی از پر مصرف ترین بخش های صنعتی ، صنعت نفت است . در پالایشگاه تهران نرم کردن آب به روش آهک- سودای داغ ، در درجه حرارت اشباع آب انجام میگیرد و راندمان حذف سختی بسیار بالاست. در حال حاضر آب صنعتی بادمای 97 وارد و با دمای 92.53خارج میشود،،این اختلاف دما افت انرژی به همراه دارد . خروجی واحد آب صنعتی پالایشگاه تهران با دبی 180 متر مکعب در ساعت و با دمای 97 درجه سانتیگراد وارد مخزن 4792 متر مکعبی میگردد و به علت افت حرارت از دیواره ها دمای آن ؛ در حالت پایدار و زمانی که ورودی و خروجی برابر باشند ؛ به 53/92 درجه سانتیگراد میرسد (C Tloss≈4.5oΔ) . بنابراین مقدار زیادی حرارت وارد محیط می شود که باعث افزایش مصرف سوخت می گردد . لذا بهتر است از این حرارت هدر رفته به نحوی در خود فرایند استفاده گردد . در این طرح دو مبدل برای انجام این عملیات (بر اساس کاربردهای خاصی خود) در نظرگرفته شد است. نتایج نشان میدهد که به کارگیری دو مبدل در سیستم بازیابی حرارت در دمای محیط 25 درجه سانتیگراد را تا 86% بالا می برد.[1] در این مقاله طراحی و بررسی فاکتورهای اقتصادی مبدلهای مذکور بررسی گردیده است که نشان دهنده اقتصادی بودن اعمال شرایط مذکور است.

کلیدواژه ها

انتگراسیون حرارتی،مبدل حرارتی،بازیافت انرژی،آب صنعتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.