کاربرد صفحات هدایت جریان در حوضچه رسوبگیر برای افزایش راندمان تلهاندازی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: فصلنامه علوم آب و خاک، دوره: 22، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_JWSS-22-3_023
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 208
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کاظم اسماعیلی

۱. Department of Water Engineering, College of Agriculture, Ferdowsi University, Mashhad, Iran.

سهیلا سیفی

۱. Department of Water Engineering, College of Agriculture, Ferdowsi University, Mashhad, Iran.

هدی سالاری

۱. Department of Water Engineering, College of Agriculture, Ferdowsi University, Mashhad, Iran.

چکیده

حوضچه ­های رسوبگیر از جمله مهمترین سازه­ های ضروری بهمنظور جدا کردن رسوبات همراه جریان ورودی به کانالهای انتقال آب هستند. این سازه­ بعد از آبگیر و در ابتدای کانال­ های انتقال آب بهمنظور افزایش کیفیت آب احداث می­شود. تاکنون مطالعات بسیاری در مورد طراحی حوضچه ­های رسوبگیر انجام شده­ و روش ­های مختلفی برای افزایش راندمان حوضچه رسوبگیر ارائه شده ­است. اما استفاده از حوضچه رسوبگیر ساده که با صرف کمترین هزینه بتواند اهداف مورد نظر را تامین کند. هنوز مد نظر طراحان است. استفاده از صفحات هادی جریان برای افزایش طول پیمایش جریان در یک حوضچه مشخص، امکان بهبود راندمان تلهاندازی را افزایش میدهد. در این مطالعه به بررسی خصوصیات هندسی صفحات و خصوصیات هیدرولیکی جریان در حوضچه بر راندمان تله ­اندازی حوضچه رسوبگیر پرداخته شده­ است. بهطورکلی استفاده از صفحات هدایتکننده ­­جریان با طول و تحت زاویه قرارگیری مناسب (در این مطالعه، اندازه مناسب تیغه ­ها ۵/۲۲ سانتی­متر و موقعیت قرارگیری مناسب آنها تحت زاویه ۳۰ درجه بوده ­است)، در ماکزیمم ارتفاع آب ۳۰ سانتی­متری موجب افزایش راندمان تلهاندازی رسوب بهمیزان ۳/۱۳ درصد می­شود. آنالیز حساسیت انجام­ شده نیز نشان داد که ارتفاع آب بیشترین تاثیر بر راندمان تله ­اندازی حوضچه ترسیب را خواهد داشت و بعد از آن تغییرات طول و زاویه قرارگیری تیغه ­ها از لحاظ مقدار، تاثیرات نسبی یکسانی بر راندمان تله ­اندازی حوضچه ترسیب دارند.

کلیدواژه ها

Settling basin, Guide flow plates, Water quality enhancement, حوضچه رسوبگیر, تیغههای هدایتکننده جریان, افزایش کیفیت آب

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.