پیش بینی سیل و روش های پیشگیری از آن

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: فصلنامه اطلاعات جغرافیایی ( سپهر)، دوره: 17، شماره: 65
  • کد COI اختصاصی: JR_SEPEHR-17-65_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 285
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهرداد حسینی

کارشناس ارشد اداره کل هواشناسی استان همدان

عباس شمس الهی

کارشناس اداره کل هواشناسی استان همدان

چکیده

پیش بینی سیل و اعلام خطر آن یکی از وظایفی است که از نقطه نظر حفظ جان در رتبه اول و حفظ اموال در مرتبه دوم قرار دارد. سیل یکی از بلایای طبیعی است که به علت بارش بیش از حد در یک منطقه بصورت ناگهانی اتفاق می افتد. علل وقوع سیل را می توان به عوامل فیزیکی و عوامل انسانی نسبت داد. کوهستانی بودن کشور و وجود نقاط سیل خیز فراوان و همچنین سیل های ویرانگر سالهای اخیر و مناطق مسکونی قرار گرفته در مسیر سیل، گستردگی و اهمیت موضوع را بیان می کند. امروزه لزوم استفاده از روشهای مدرن و ایجاد مرکز پیش بینی و اعلام خطر سیل و به کارگیری رادار و اطلاعات ماهواره ای احساس می گردد. برای کنترل سیل و کاهش اثرات آن روشهایی از قبیل مقاوم سازی ساختمانها، کنترل محیط زیست و احداث موانع موثر است. این مقاله تعریف ساده ای از سیل و نقش هواشناسی در وقوع سیل و روشهای پیش بینی آن را بررسی می کند.

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.