CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

تحلیل فراوانی وقوع حداقل دبی و حداکثر بارش ۲۴ ساعته به وسیله روش گامبل و لوگپیرسون تیپ ۳ در رودخانه کمال چای (دامنه جنوبی سبلان)

عنوان مقاله: تحلیل فراوانی وقوع حداقل دبی و حداکثر بارش ۲۴ ساعته به وسیله روش گامبل و لوگپیرسون تیپ ۳ در رودخانه کمال چای (دامنه جنوبی سبلان)
شناسه ملی مقاله: JR_SEPEHR-20-78_015
منتشر شده در در سال 1390
مشخصات نویسندگان مقاله:

شهریار خالدی - عضو هیات علمی دانشگاه شهیدبهشتی
مهدی فیض اله پور - دانشجوی دکتری ژئومورفولوژی دانشگاه تبریز
صیاد اصغری - دانشجوی دکتری ژئومورفولوژی دانشگاه تبریز

خلاصه مقاله:
تحلیل فراوانی وقایع مجموعه روش هایی می باشند که با استفاده از قوانین احتمالات به بررسی احتمال تکرار یک پدیده در طول زمان می پردازند. هدف از این تحلیل ها، به دست آوردن دوره برگشت وقایع اندازه گیری شده و تخمین مقدار یک واقعه به ازای دوره برگشت مشخص می باشد، که خارج از دامنه وقایع ثبت شده قرار دارد و برای طراحی پروژه ها از آن استفاده می شود. از جمله این تحلیل ها می توان به روش گامبل(۱)و لوگ پیرسون تیپ۳(۲)اشاره کرد. در این مقاله با استفاده از این دوروش به بررسی احتمال وقوع حداقل دبی و حداکثر بارش ۲۴ ساعته در حوضه کمال چای در جنوب کوه سبلان می پردازیم.علاوه برآن از فرمول ماکوس(۳) برای انجام کافی بودن داده ها استفاده شده است. طبق این بررسی ها به احتمال ۹۶ درصد، بارش کمتر از ۴۴ میلیمتر در ۲۴ ساعت خواهد بود. و به احتمال ۹۵ درصد میزان بیشتر از ۰۲/۱ مترمکعب در ثانیه خواهد بود.

کلمات کلیدی:
تحلیل فراوانی, تابع گامبل, تابع لوگ پیرسون تیپ۳, حداقل دبی, حداکثر بارش ۲۴ ساعته, آزمون کافی بودن داده ها, حوضه کمال چای (دامنه جنوبی سبلان)

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1200700/