تاثیر گردشگری در انتشار گازهای گلخانه ای و معیارهای مقابله با آن

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: فصلنامه اطلاعات جغرافیایی ( سپهر)، دوره: 22، شماره: 85
  • کد COI اختصاصی: JR_SEPEHR-22-85_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 200
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین محمدی

استاد دانشکده جغرافیا دانشگاه تهران

تقی کریمیان

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی توریسم دانشگاه تهران

مجید رحمانی سریاست

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی توریسم دانشگاه تهران

چکیده

گردشگری امروزه به عنوان یک پدیده اثرگذار بر فرایند توسعه توجه زیادی را به خود جلب نموده است، زیرا از جنبه­ های مختلف اقتصادی، فرهنگی- اجتماعی، زیست محیطی و کالبدی اثرات شگرفی را برحیات انسان برجای می­ گذارد. آب و هوا، به عنوان یکی از عوامل محیط طبیعی، اثرات متعددی بر نحوه ی زندگی بشر دارد و تاثیر هوا و اقلیم نه تنها به پیدایش توریسم می­ انجامد، بلکه سبب تقاضای خدمات توریستی می­ شود.این تحقیق با استفاده از روش توصیفی- تحلیلی و مراجعه به اسناد و مدارک به ارزیابی سهم واحد مسافرت و گردشگری در توسعه اجتماعی اقتصادی کشورها می­ پردازد، مبنای آلاینده­ های کربنی را تحلیل می ­نماید و تمامی دسته­ های مسافرت و گردشگری را پیش­ بینی و برجسته­ ترین معیارهای مقابله با آلاینده­ ها را در هر بخش و در کل واحد مشخص می­ کند. بعلاوه، این تحقیق نقش حیاتی که مشارکت در ابتکارات در هر بخش ایفا می ­کند را هم در داخل واحد مزبور و هم در بخش­های صنعتی دیگر (برای مثال انرژی)، در تسریع و تخصیص معیارهای کاهش آلاینده­ ها ارائه می­ نماید. هدف این تحقیق شناسایی آلاینده­ های خاص واحد مسافرت و گردشگری و معیارهای مقاله با این آلاینده­ هاست. نتایج تحقیق نشان می­ دهد که آلاینده­ های موجود در بخش حمل و نقل، مسافرت و گردشگری ۲% رشد سالانه تا سال ۲۰۳۵ داشته باشند.

کلیدواژه ها

گردشگری, تغییر اقلیم, گازهای گلخانه ای, معیارها, آلاینده ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.