ورود امواج الکترومغناطیسی و الکترونیک در نقشه برداری - قسمت اول

  • سال انتشار: 1369
  • محل انتشار: فصلنامه اطلاعات جغرافیایی ( سپهر)، دوره: 1، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_SEPEHR-1-1_013
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 227
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسن شمسی

چکیده

در جریان جنگ جهانی دوم از رادار برای آشکارسازی اشیا یا هدف ها و تعیین فاصله و جهت (یا آزیموت) آن ها استفاده شد. رادار وظیفه خود را با فرستادن امواج خیلی خیلی کوتاه (بنام مایکروویو) به طرف یک هدف ور و برگشت دوباره آنها از هدف به فرستنده انجام می­ دهد. زمان کامل رفت و برگشت این امواج که روی اندیکاتور نشان داده می­ شود فاصله بین فرستنده و هدف را تعیین می کند. بعد از جنگ جهانی دوم به خصوص در چند دهه اخیر طراحان و سازندگان دستگاه ها و ادوات نقشه ­برداری و ژئودزی از قبیل کمپانی های­ویلد، کرن، زایس، آگا، سوکیشا، K۶ آمریکایی، متوجه استفاده و کاربرد امواج الکترومغناطیسی در نقشه ­برداری و ژئودزی شدند و بعد به ساختن فاصله­ یاب های الکترونیکی و الکترواپتیکی و تلورومترها پرداختند. نگارنده در نظر دارد سلسله مقالاتی در این موارد برای خوانندگان محترم بنگارد. در نخستین مقاله به معرفی امواج الکترومغناطیسی و رادیویی می­ پردازد.

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.