بررسی عددی حساسیت ضرایب دینامیکی و جرم افزوده یک زیرسطحی هوشمند به دامنه و بسامد تحریک

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: مجله مکانیک سازه ها و شاره ها، دوره: 10، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_JSFM-10-4_014
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 220
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین عدنیان آرانی

دانشجوی کارشناسی ارشد، مهندسی مکانیک، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی،

میراعلم مهدی

استادیار، مهندسی مکانیک، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی، تهران

مصطفی ورمزیار

استادیار، مهندسی مکانیک، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی، تهران

چکیده

ضرایب و مشتقات هیدرودینامکی یک زیرسطحی پارامترهای خیلی مهمی هستند که کنترل پذیری و مانور آن را تحت تاثیر قرار میدهند. معمولا از روش کشش مستقیم و حرکت اجباری هیو و پیچ خالص برای استخراج ضرایب و مشتقات استفاده میشود. در این مقاله به روش دینامیک سیالات محاسباتی با رویکرد حجم کنترل و با استفاده از نرمافزار تجاری فلوئنت، جریان اطراف یک زیرسطحی شبیه-سازی شده است. ابتدا شبیهسازی برای حالت کشش مستقیم صورت گرفته تا با مقایسه نتایج با دادههای آزمایشگاهی نوع شبکه و مدل آشفتگی مناسب انتخاب شود. برای شبیهسازی حرکت اجباری هیو و پیچ خالص، یک برنامه udf نوشته شده که مدل را با دامنه و بسامد مشخص نوسان میدهد. خروجی نرمافزار تغییرات ضرایب با زمان است که به وسیله یک برنامه مطلب به ضرایب دینامیکی تبدیل می-شود. نتایج نشان میدهد که ضریبZ_W ̇^' با تغییر دامنه و بسامد نوسان مدل تقریبا ثابت است ولی ضرایب Z_W^' ، M_W^' و M_W ̇^' با تغییر بسامد و دامنه تا میزان ۳۵درصد تغییر میکنند. نتایج حاصل تمامی ضرایب حرکت پیچ با افزایش دامنه و بسامد نوسانات مدل از خود افزایش نشان دادند. کمترین افزایش مربوط به ضریب M_q ̇^' است با کمتر از ۸ درصد تغییرات در مقدار مطلق خود. مابقی ضرایب تا حدود ۸۰ درصد نیز تغییرات از خود نشان دادند.

کلیدواژه ها

مشتقات هیدرودینامیکی, زیر سطحی خودکنترل, حرکت هیو خالص, مکانیزم حرکت صفحهای

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.