کمیسازی عدمقطعیت جریان و انتقال حرارت مغشوش در خنککاری لایهای

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: مجله مکانیک سازه ها و شاره ها، دوره: 10، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JSFM-10-2_013
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 266
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اکبر محمدی احمر

دانشجوی دکتری، دانشکده مهندسی مکانیک، پردیس دانشکده های فنی، دانشگاه تهران، ایران

سعید صالحی

محقق پسادکتری، دانشگاه چالمرز، سوئد

مهرداد رئیسی دهکردی

دانشیار، دانشکده مهندسی مکانیک، پردیس دانشکده های فنی، دانشگاه تهران، ایران

چکیده

در مقاله حاضر کمیسازی عدمقطعیت میدان جریان و انتقال حرارت مغشوش در خنککاری لایهای مورد بررسی قرار گرفته است. برای انجام این کار دو پارامتر غیرقطعی یعنی عدد رینولدز جریان (Re) و عدد پرانتل جریان مغشوش (Pr_t) با تابع توزیع احتمال یکنواخت و شش پارامتر غیرقطعی دیگر یعنی نسبت دمش (M)، نسبت چگالی جریان خنککننده به جریان اصلی (DR)، شدت آشفتگی جریان اصلی و خنککننده در ورودی (I_h و I_c)، طول مقیاس جریان اصلی و جریان خنککننده در ورودی (L_h و L_c) با تابع توزیع احتمال به شکل بتا در نظر گرفته شده است. برای اینکه در شرایط جریانی مختلفی تحلیل عدمقطعیت انجام شود ابتدا کمیسازی عدمقطعیت در نسبت دمش پایین، M=۰.۵ و سپس در نسبت دمش بالا، M=۲ انجام گرفته است. انتشار عدمقطعیتها در میدان جریان و انتقال حرارت مغشوش با استفاده از روش بسط چندجملهای آشوب غیرمداخلهگر با مرتبه p=۳ وارد گردیده است. نتایج بدست آمده نشان میدهند که شرایط غیرقطعی جریان و انتقال حرارت مغشوش تاثیر چشمگیری بر روی ضریب اثربخشی آدیاباتیک خنککاری لایهای دارند. از میان پارامترهای تصادفی در نظر گرفته شده، Re، DR و M بترتیب بیشترین تاثیر را بر روی ضریب اثربخشی پیشبینی کردند در حالیکه پارامترهای I و L جریان اصلی و خنککننده کمترین تاثیر را نشان دادند.

کلیدواژه ها

کمیسازی عدمقطعیت, بسط چندجملهای آشوب, خنککاری لایهای, عدمقطعیتهای عملیاتی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.