آنالیز تحلیلی و تجربی پدیده گیر قطعهکار در قید و بندها با استفاده از مکانیزم بلوک و دست

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: مجله مکانیک سازه ها و شاره ها، دوره: 10، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JSFM-10-2_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 269
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هادی پروز

استادیار، دانشکده مهندسی مکانیک و مکاترونیک، دانشگاه صنعتی شاهرود، شاهرود، ایران

ناصرالدین سپهری

استادیار، دانشکده مهندسی مکانیک و مکاترونیک، دانشگاه صنعتی شاهرود، شاهرود، ایران

محمد کیهانی یزدی

دانشآموخته کارشناسی، دانشکده مهندسی مکانیک و مکاترونیک، دانشگاه صنعتی شاهرود، شاهرود، ایران

چکیده

گیر قطعات در قید و بند، یک پدیده ناخواسته در حین بارگذاری با باربرداری است که مطالعه شرایط وقوع آن در جاسازی قطعات در قید و بند و تعیین شرایط لازم برای اجتناب از وقوع آن بهعنوان یکی از مراحل صحتسنجی در طراحی قید و بندها مطرح میشود. در پژوهش حاضر، آنالیز تحلیلی و تجربی برای مطالعه شرایط وقوع این پدیده با استفاده از مطالعه موردی بلوک و دست ارائه شده است. مدل تحلیلی بر مبنای اصل کمترین اندازه جواب پایهریزی شده است. از مدلهای تحلیلی ارائهشده در پژوهشهای پیشین که وقوع گیر را در شرایط شبهاستاتیکی بررسی کردهاند، نیز استفاده شده است. برای صحتسنجی پیشبینی تحلیل، آزمایش تجربی طراحی و اجرا گردید. برای این منظور، مجموعه آزمایشگاهی برای مطالعه موردی بلوک و دست ساخته شد. پس از اندازهگیری تجربی ضریب اصطکاک بین بلوک، سطح پایه و اهرم، مسافت پیمایششده توسط بلوک برای وقوع گیر با استفاده از روشهای پردازش تصویر و دادهبرداری بهکمک انکودر زاویهای اندازهگیری شد. بیشینه مقدار خطا بین پیشبینی تحلیل و نتایج بهدستآمده از آزمایشهای تجربی برای مسافت پیمایش بلوک جهت وقوع گیر برابر با ۸/۶ میلیمتر (معادل خطای نسبی ۸/۳%) بهدست آمد که نشاندهنده دقت مناسب تحلیل ارائهشده است.

کلیدواژه ها

بلوک و دست, ضریب اصطکاک, طراحی قید و بند, اصل کمینه اندازه, گیر

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.