اثر گردشگری مجازی بر رفاه ذهنی (مورد مطالعه کاربران اینستاگرام و فیسبوک)

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: فصلنامه برنامه ریزی رفاه و توسعه اجتماعی، دوره: 12، شماره: 42
  • کد COI اختصاصی: JR_QJSD-12-42_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 349
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

یزدان شیر محمدی

استادیار مدیریت بازرگانی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران (نویسنده مسئول).

مراد برادران

استادیار جامعهشناسی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران.

مریم مختار جوزانی

کارشناس ارشد مدیریت گردشگری، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران.

چکیده

امروزهصنعت گردشگری با استفاده از فنآوری توانسته است نوع جدیدی از گردشگری، به نام «گردشگری مجازی» را خلق کند. این فنآوری بستری را برای حضور افراد در سرزمین دیجیتالی فراهم کرده است که مشاهده هرگونه اطلاعات صوتی، تصویری و متنی از دنیای واقعی را میسر میسازد. شواهد و قرائن نشان میدهد که این امکان، اثرات قابلتاملی بر روی رفاه ذهنی افراد بر جای میگذارد. بر این اساس هدف اصلی این مقاله بررسی و تحلیل تاثیر گردشگری مجازی بر رفاه ذهنی با استفاده از تئوری «سیستم انگیزشی لذت» در نظر گرفته شد. اطلاعات موردنیاز برای تحلیل این اثرات با استفاده از روش پیمایش در بازه زمانی دی تا پایان بهمنماه ۹۸ استخراجشده است. جامعه آماری این تحقیق به دلیل نامشخص بودن تعداد گردشگران خارجی، نامحدود در نظر گرفته شد و برای تعیین نمونهآماری نیزاز فرمول کوکران استفاده و به کمک نمونهگیری در دسترس، تعداد ۳۸۴ نفر از بین گردشگران اروپایی انتخاب شدند. تحلیل دادههای گردآوری شده به کمک نرمافزار SPSS۲۳ و آموس انجام شد و یافتههای تحقیق نشان داد کهسهولت درک شده، سودمندی درک شده و لذت درک شده بر رضایت از زندگی، کیفیت زندگی، شادکامی و سلامت روان بهواسطه غرقگی، تاثیر مثبت و معناداری دارند.

کلیدواژه ها

گردشگری مجازی, سیستم انگیزشی لذت, غرقگی و رفاه ذهنی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.