مقایسه دیپلماسی فرهنگی ایران و ترکیه در آسیای مرکزی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: فصلنامه جستارهای سیاسی معاصر، دوره: 11، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_POLST-11-2_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 393
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد علی بصیری

استادیار گروه علوم سیاسی و روابط بین الملل،دانشکده اقتصاد و علوم اداری،دانشگاه اصفهان،اصفهان، ایران

علی موسایی

دانشجوی دکترا روابط بینالملل دانشگاه اصفهان. مدرس دانشگاه

امیر محمد ایزدی

دانشجوی دکترا جامعهشناسی سیاسی دانشگاه اصفهان. مدرس دانشگاه

چکیده

بعد از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی و استقلال پنج جمهوری آسیای مرکزی، دو کشور ایران و ترکیه به جهت اشتراکات فرهنگی، تاریخی، زبانی، مذهبی و قومی با این جمهوریها، سعی کردهاند تا با استفاده از این ظرفیتها و ابزارهای دیپلماسی فرهنگی، در جهت اقناع این جمهوریها و کسب اهداف خود با کمترین هزینه گام بردارند. بر همین اساس، هدف اصلی این مقاله، بر مبنای چارچوب نظری سازهانگاری، پاسخگویی به این سوالات است که اولا علل همگرایی و افزایش روابط ایران و ترکیه با جمهوریهای آسیای مرکزی چیست و ثانیا تا چه میزان دیپلماسی فرهنگی دو کشور در این منطقه موفق و به افزایش روابط و کسب اهداف فرهنگی، سیاسی و اقتصادی دو کشور کمک نموده است؟ نتایج حاصل از این مقاله، حاکی از آن است که اولا پیوندها و اشتراکات تاریخی، فرهنگی، مذهبی، زبانی و قومی میان جمهوریهای آسیای مرکزی و دو کشور ایران و ترکیه علل همگرایی و افزایش روابط بوده است و ثانیا ترکیه نسبت به ایران در امر دیپلماسی فرهنگی و کسب اهداف موفقتر عمل کرده است.

کلیدواژه ها

آسیای مرکزی, ترکیه, جمهوری اسلامی ایران, دیپلماسی فرهنگی, سازهانگاری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.