بررسی شاخص های زیبایی روکش های ایمپلنت دانشکده دندانپزشکی مشهد در سال ۱۳۹۶

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: مجله دانشکده دندانپزشکی مشهد، دوره: 45، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JMDS-45-1_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 378
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمید رجعتی حقی

استادیار گروه پروتز های دندانی، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی استان مشهد، خراسان رضوی، ایران

داوود آقاسی زاده

استادیار گروه پروتزهای دندانی، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران

ملیحه نگهبان

دندانپزشک، مشهد، ایران

داود نودهی

استادیار گروه پروتزهای دندانی، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران

چکیده

مقدمه:موفقیت بالای درمان های ایمپلنت این درمان را به یکی از درمان های رایج در دندانپزشکی تبدیل کرده است. با این حال، افزایش عوارض درمان های ایمپلنت را نیز به دنبال داشته است. یکی از عوارض شایع، مشکلات زیبایی می باشد. به همین دلیل در این مطالعه شاخص های زیبایی (WES, PES) روکش های ایمپلنت در جلسه تحویل بررسی گردید. مواد و روش ها: جهت تعیین شاخص (Pink Esthetic Score) PES و (White Esthetic Score) WES، در ۲۰ بیماری که روکش تک ایمپلنت قدام فک بالا را در بخش پروتز دانشکده دندانپزشکی مشهد دریافت نموده بودند، عکس های فوتوگرافی تهیه و قالبگیری آلژینات انجام شد. شاخص PES شامل پاپی مزیال، پاپی دیستال، قوس مارژین لثه، سطح مارژین لثه، برجستگی استخوانی ناحیه ریشه، رنگ و Texture بافت نرم بود. شاخص WES شامل فرم دندان، رنگ، Texture سطحی و ترانسلوسنسی بود. به هر شاخص براساس میزان زیبایی نمره ای بین ۰ تا ۲ تعلق می گرفت. مجموع شاخص WES و PES نمره ای بین ۰ تا ۲۰ بود. یافته ها: نتایج نشان داد که میانگین نمره PES در بیماران ۷۶/۱±۲۰/۷، میانگین نمره WES در بیماران ۰۴/۲±۷۵/۶ و میانگین مجموع شاخص PES/WES در بیماران ۴۱/۳±۹۵/۱۳ بود. در هر دو شاخص پنج بیمار (۲۵%) نتایج غیرقابل قبول داشتند. در نهایت در مجموع امتیاز PES/WES پنج بیمار (۲۵%) نتایج غیرقابل قبول داشتند. نتیجه گیری: به طور میانگین نتایج شاخص های استاتیک PES و WES در بیماران ما که دارای تک ایمپلنت قدام فک بالا بودند، از نظر کلینیکی قابل قبول بود. اما مواردی هم بودند که نمره مناسبی از لحاظ زیبایی شناختی براساس معیارهای PES/WES کسب نکردند که این موارد لزوم دقت بیشتر دندانپزشکان برای دستیابی به نتایج زیبایی بهتر را نشان می دهد.

کلیدواژه ها

ایمپلنت, شاخص PES, شاخص WES

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.