مقایسه فنی و اقتصادی تونل های طویل به روش NATM و TBM (مطالعه موردی: تونل راه آهن میانه- تبریز)

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: ششمین همایش و نمایشگاه سد و تونل ایران
  • کد COI اختصاصی: DTCE06_019
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 576
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا صافدل

مدیر دپارتمان سازه مهندسین مشاور رهاب

غزل حیدری

کارشناس فنی دپارتمان سازه مهندسین مشاور رهاب

چکیده

در احداث تونل های درون شهری و برون شهری توجه به تنوع و پیچیدگی های لایه های مختلف زمین شناسی، آشنایی بااشراف کامل به روش های مختلف اجرا و حفاری تونل می تواند به انتخاب بهترین، ایمن ترین و بهینه ترین روش منتهیگردد. مهمترین عوامل تاثیرگذار در انتخاب روش اجرا، توجیه پذیری اقتصادی روش انتخابی و براساس مطالعات زمینشناسی ساختگاه می باشد. در این نوشتار پس از مروری بر روی روش های معمول و متداول حفاری تونل، به عنوان یکمطالعه موردی، به بررسی مطالعات تونل طویل در مسیر راه آهن میانه- تبریز پرداخته می شود و نباید از تغییرات حیناجرای تونل براساس برداشت ها و مشاهدات عینی سینه کار غافل شد. سپس با مقایسه عوامل اصلی موثر، روش اجراییNATM با روش حفر تونل به کمک TBM در دو حالت تونل بزرگ مقطع (دوخطه) و یا دو تونل مجزای کوچک مقطع(تک خطه) مورد ارزیابی فنی- اقتصادی- اجرایی قرار می گیرد.

کلیدواژه ها

تونل، حفاری ماشینی (TBM)، روش نوین تونل سازی اتریشی (NATM)، روش های حفاری تونل، راه آهن دوخطه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.