مقایسه ی مکانیزم های دفاعی متداول میان افراد زندانی و افراد معمولی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی روانشناسی،مشاوره،تعلیم و تربیت
  • کد COI اختصاصی: ICPCE03_194
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 375
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهشید سلیمانی

فارغ التحصیل کارشناسی روانشناسی از دانشگاه آزاد گرمسار

چکیده

بررسی و تحقیق در این پروژه که تمرکز اصلی اش بر مقایسه مکانیزمهای دفاعی متداول میان افراد زندانی معتاد و افراد معمولی است، شامل جامعه ی اماری ۷۰ زندانی و ۷۰ فرد عادی است که توسط پرسشنامه ی سبکهای دفاعی که توسط اندروزو همکاران (۱۹۹۳) تهیه شده و مورد استفاده قرار گرفته است. مقیاس پرسشنامه از درجه ی کاملا موافق تا کاملا مخالف است و شامل ۴۰ ماده است که ۲۰ نوع مکانیزم دفاعی را در ۳ سطح پخته، ناپخته و نوروتیک مورد برسی قرار داده است. پرسشنامه ی ۴۰؛ DSQیک آزمون مداد کاغذی است و خصوصیات افراد مورد بررسی آن شامل افرادی است که مبتلا به اختلالات روانپریشی و مجرمین و جنایت کار نمیباشد و توانایی هایی مانند من خودمختار، فرامن و نیرومندی برخوردار میباشد. در این پروژه مکانیزم های دفاعی مانند دلیل تراشی، فرافکنی، انکار، بزرگ منشی، نا ارزنده سازی و گذار به عمل مورد بررسی قرار گرفته اند و نتایج حاصل از این بررسیها در جداول سبک پخته، سبک ناپخته و روان آزرده مقایسه شدهاند. یافته های حاصل از آزمون فرضیه ها نشان داده است که استفاده ی بیش از حد از مکانیزم های رشدنایافته منجر به مشکلات جدی در افراد برای سازگاری می باشد. همچنین میانگین نمره دلیل تراشی، فرافکنی، انکار، ارزنده سازی، گذار، پرخاشگری منفعلانه در افراد زندانی بسیار بالاتر از افراد معمولی بوده است و نیز همه کار توانی و لایه سازی از انواع مکانیزم هایی بوده اند که در افراد معمولی و زندانی نمره ای نزدیک به هم دارند.

کلیدواژه ها

مکانیزمهای دفاعی، روانکاوی، مراحل رشد روانی-جنسی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.