بررسی تطبیقی رفتار برابر طرفین در داوری در حقوق ایران، اسلام و حقوق بین الملل

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی مطالعات حقوقی و قضایی
  • کد COI اختصاصی: IJCONF06_016
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 352
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سحر ناصربخت

دکترای رشته حقوق گرایش حقوق بین الملل عمومی

چکیده

تحول نظام های حقوقی مدرن نشان می دهد که بخش اعظم تلاش ها در عرصه ی دادرسی، آفرینش نظامی عادلانه و حقیقت مدار بوده است چرا که امروزه حق برخورداری از دادرسی منصفانه در بردارنده مجموعه ای از اصول و قواعدی است که جهت رعایت حقوق طرفین در رسیدگی به دعوای آنان پیش بینی گردیده و تضمیناتی که در اسناد بین المللی حقوق بشر به عنوان یکی از حقوق به رسمیت شناخته شده است از جمله این حقوق رفتار برابر طرفین است. مطابق با مستندات موضوعی ارائه شده در این مقاله، روش تحقیق، توصیفی - تحلیلی و روش گردآوری اطلاعات دراین پژوهش، کتابخانه ای می باشد. یافته های مقاله حکایت از آن دارند که رعایت مساوات در رفتار با طرفین و ترافعی بودن رسیدگی از اصولی هستند که داور در رسیدگی به اختلاف میان طرفین، مکلف به رعایت آن ها می باشد. استقلال و بی طرفی از ارکان مساوات در رفتار داور با طرفین و ابلاغ مناسب و اعطای فرصت دفاع نیز عناصر تحقق اصل ترافعی بودن رسیدگی داوری به شمار می آیند همان گونه که ماده ۱۸ کمیسیون حقوق تجارت بین الملل (UNCITRAL)، این گونه اظهار می کند که: طرفین باید با تساوی و برابری رفتار کنند و هر یک از طرفین فرصت مناسبی برای ارائه پرونده خود داشته باشند.

کلیدواژه ها

حقوق بین الملل، تجارت بیان الملل، داوری، رفتار برابر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.