اندرکنش دینامیکی گودبرداری عمیق – فونداسیون مستقر بر گروه شمع در خاک سست

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: نشریه مهندسی سازه و ساخت، دوره: 7، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_JSEC-7-4_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 329
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عبدالغفور خادم الرسول

استادیار، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران

نگار زنگنه نژاد

موسسه آموزش عالی جهاد دانشگاهی خوزستان

چکیده

گودبرداری، طراحی و اجرای سازههای نگهبان یکی از مسائل حساس مهندسی به شمار میرود. در این پژوهش اندرکنش دینامیکی گودبرداری عمیق و فونداسیون مستقر بر گروه شمع در خاک سست مورد بررسی قرار میگیرد. گودبرداری در مجاورت ساختمانی با فونداسیون مستقر بر گروه شمع واقع بر خاک ضعیف ماسه و رس اشباع، طی چند مرحله و بدون سیستمهای حفاظتی مدلسازی میشود. همچنین اثرات لایههای مختلف سست و نرم برای خاکهای ماسه و رس در پاسخ دینامیکی سیستم گود عمیق و گروه شمع بررسی گردید. با توجه به اهمیت اضافه فشار آب حفرهای، اثرات جریان آب حفرهای در خلال مراحل گودبرداری در نظر گرفته میشود. در تحلیل دینامیکی از اعمال بارگذاری تاریخچه زمانی به صورت اعمال شتاب نگاشت زلزله استفاده شده است. در بررسی اندرکنش گروه شمع و گود، رفتار سازهای گروه شمع به لحاظ ظرفیت باربری و نیروهای داخلی سازهای در خلال مراحل گودبرداری از بالا به پایین مورد بررسی قرار گرفته است. از طرفی به منظور شناخت بهتر تاثیرات متقابل گود-شمع در خلال بارگذاری دینامیکی نتایج در حوزه فرکانس ارائه شده است. همچنین مساله وقوع پدیده روانگرایی خاک در لایههای خاک ماسهای اشباع بررسی میگردد. در بررسی پدیده روانگرایی و تغییراتی که در رفتار خاک به وجود میآید، رفتار در حوزه فرکانس لایه روانگرا، قبل و بعد از وقوع روانگرایی نشان داده شده است. به منظور تحلیل در حوزه فرکانس از تبدیلات فوریه استفاده میشود. نتایج بدست آمده نشان دهنده تاثیرات متقابل معنادار برای گود عمیق و گروه شمع میباشد.

کلیدواژه ها

گودبرداری عمیق, اندرکنش گود گروه شمع, حوزه فرکانس, روانگرایی, تبدیل فوریه

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.