بررسی تحلیلی رفتارغیرخطی قابهای بتن مسلح کامپوزیتی الیافی توانمند

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: نشریه مهندسی سازه و ساخت، دوره: 7، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_JSEC-7-3_014
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 298
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد حسین ثقفی

گروه مهندسی عمران،واحد سمنان، دانشگاه آزاد اسلامی، سمنان، ایران

علی گل افشار

استادیار ، گروه مهندسی عمران، واحد سمنان، دانشگاه ازاد اسلامی ، سمنان، ایران

سروش صفاخواه

استادیار، گروه مهندسی عمران، واحد سمنان، دانشگاه آزاد اسلامی، سمنان، ایران

چکیده

جایگزینی بتن معمولی با کامپوزیتهای سیمانی الیافی توانمند (HPFRCC) میتواند موجب بهبود جدی در مقاومت کششی، خمشی، برشی، مشخصههای تغییر شکلی، شکل پذیری، توانایی جذب انرژی و طاقت گردد. خاصیت سخت شوندگی کرنش در این کامپوزیتها موجب محدود کردن ترکها و جلوگیری از عریض شدن آن میگردد. از طرف دیگر، ظرفیت کرنش بالای این مصالح، آنها را برای استفاده در مفصل پلاستیک اتصالات تیر به ستون تحت تغییر شکلهای غیر الاستیک بزرگ، ایده آل ساخته است. در این مقاله ضمن اعتبار سنجی رفتار خمشی تیرها و قابهای ساخته شده با مصالح کامپوزیت سیمانی الیافی توانمند در نرمافزار OpenSees با مطالعات آزمایشگاهی، به منظور بررسی تاثیر این کامپوزیت در پاسخ جانبی قابهای خمشی بتنی، دو قاب بتنی با تعداد طبقات سه و شش طبقه که براساس ضوابط ACI ۳۱۸ طراحی شدهاند، با استفاده از نرمافزار OpenSees و تحلیلهای استاتیکی غیرخطی و دینامیکی تاریخچه زمانی مورد ارزیابی قرار گرفتهاند. قابهای مورد مطالعه شامل بتن معمولی به طور کامل (RC)، قابهای ترکیبی ساخته شده از مصالح کامپوزیت در ناحیه اتصال (RCH۱)، قابهای ترکیبی ساخته شده از مصالح کامپوزیت در ناحیه اتصال و پای ستونهای طبقه اول (RCH۲) و قابهای ساخته شده از مصالح کامپوزیت به طور کامل (RH) میباشند. نتایج بدست آمده از تحلیل استاتیکی غیرخطی نشان میدهد که مقاومت، شکلپذیری و تغییرمکان نهایی قابهای دارای مصالح کامپوزیت، افزایش قابل ملاحظهای نسبت به قابهای بتنی معمولی داشته است. همچنین بر اساس نتایج بدست آمده از تحلیلهای تاریخچه زمانی، استفاده از مصالح کامپوزیت سبب کاهش بیشینه جابجایی بام و بیشینه دریفت طبقات و نیز افزایش بیشینه برش پایه قابها شده است.

کلیدواژه ها

کامپوزیتهای سیمانی مسلح با الیاف توانمند (HPFRCC), رفتار کششی, سخت شوندگی کرنشی, قاب خمشی بتنی, تحلیل استاتیکی غیرخطی, تحلیل تاریخچه زمانی غیرخطی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.