اثر نویز بر شناسایی سازهای تیرها به روش خروجی-تنها

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: نشریه مهندسی سازه و ساخت، دوره: 7، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_JSEC-7-3_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 283
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید رسول نبویان

مهندسی سازه، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل، بابل، ایران

محمد رضا داودی

گروه سازه، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل، بابل، ایران

بهرام نوایی نیا

دانشیار، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل

سید امین مصطفویان

گروه مهندسی عمران، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران

چکیده

شناسایی سازهای از روشهای خروجی-تنها با استفاده از دادههای خروجی سازه انجام میشود. این دادهها معمولا شامل پاسخ سازه به همراه مقداری نویز است. موفقیت روشهای خروجی-تنها در تعیین پارامترهای ارتعاشی یک سازه، به نسبت سیگنال به نویز دادههای خروجی وابسته است. در این مقاله پارامترهای ارتعاشی (فرکانسهای طبیعی و شکلهای مودی) یک تیر یک سر گیردار با استفاده از دادههای خروجیای که نسبتهای سیگنال به نویز مختلفی دارند، بدست آمده است. پارامترهای ارتعاشی این تیر با استفاده از روش آنالیز مودال تعیین شده و به عنوان مشخصات ارتعاشی مبنای آن تیر در نظر گرفته شد. ورودی مناسبی به این تیر اعمال شده و سیگنال شتاب نقاط مختلف آن بدست آمد. برای ایجاد دادههای نویزی، نویزهایی با توانهای مختلف نسبت به توان سیگنالها تولید شده و به آنها اضافه گردید. پارامترهای ارتعاشی این تیر به کمک دو روش خروجی-تنهای جستار قله و شناسایی زیرفضای تصادفی شناسایی شدند. پارامترهای ارتعاشی شناسایی شده با استفاده از این دادههای آلوده به نویز با نسبتهای سیگنال به نویز بزرگتر یا مساوی ۲۵، مطابقت خوبی با مشخصات ارتعاشی مبنای تیر یک سر گیردار دارند. در محدوده نسبت سیگنال به نویز ۰.۲۵ تا ۲۵ پارامترهای ارتعاشی مربوط به مود اول این تیر قابل شناسایی نبودند، ولی پارامترهای ارتعاشی مربوط به مودهای بالاتر شناسایی شدند.

کلیدواژه ها

شناسایی سازهای, روش خروجی تنها, تیر یکسر گیردار, نسبت سیگنال به نویز, جستار قله, شناسایی زیرفضای تصادفی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.