شیوع افسردگی در سالمندان در ایران: مرور نظام مند و متاآنالیز

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی بهداشت،درمان و ارتقای سلامت
  • کد COI اختصاصی: HWCONF05_122
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 390
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پروانه اصفهانی

استادیار مدیریت خدمات بهداشتی درمانی، گروه مدیریت خدمات بهداشتی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی زابل، زابل، ایران

فاطمه محمدی

دانشجوی کارشناسی مدیریت خدمات بهداشتی درمانی، گروه مدیریت خدمات بهداشتی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی زابل، زابل، ایران

چکیده

مقدمه: افسردگی یک مشکل شایع در دوران سالمندی است که می تواند سلامت یک سالمند را در معرض خطر قرار دهد. بنابراین،این مطالعه با هدف تعیین شیوع افسردگی در سالمندان ایرانی انجام شد. روش: این پژوهش با روش مطالعه مرور نظام مند و فراتحلیلدر بازه زمانی فروردین و اردیبهشت ۱۳۹۹ انجام شد. کلیه مقالات مرتبط با شیوع افسردگی در سالمندان ایرانی منتشر شده در ۶ پایگاه دادهای و موتور جستجوگر Google Scholar تا پایان اردیبهشت سال ۱۳۹۹ جستجو و ارزشیابی کیفیتی شدند. در اینمطالعه، ناهمگنی مطالعات با استفاده از شاخص ۲I و احتمال سوگیری در انتشار توسط آزمون Egger و مدل متارگرسیون برایارزیابی متغیرهای مظنون به ناهمگونی در سطح معناداری ۰۵ / ۰ بررسی شد. نهایتا، تعداد ۳۰ مقاله با نرم افزار CMA تحلیل شدند.یافته ها: بر مبنای مدل تصادفی، شیوع افسردگی در سالمندان در ایران برابر با ۱۵ درصد (۸/۵-۱۰/۲۰ درصد: حدود اطمینان ۹۵%)بدست آمد. بیشترین شیوع در شهر خرم آباد در سال ۱۳۹۲ برابر با ۸۲/۱ درصد (۸۹/۱-۷۱/۵ درصد: حدود اطمینان ۹۵ %) و کمترینشیوع در خوی در سال ۱۳۹۵ برابر با ۰۳ / ۰ درصد (۰۱/۹-۰/۱ درصد: حدود اطمینان ۹۵ %) محاسبه شد. بین حجم نمونه، سال وشیوع افسردگی در سالمندان ایرانی رابطه معناداری وجود داشت (۰۵ / P< ۰) نتیجه گیری: شیوع افسردگی در بیش از یک دهم ازسالمندان ایرانی رخ میدهد. افزایش شیوع افسردگی در سالمندان در کشور، علاوه بر تحمیل هزینه، نتایج منفی برای آنها نیز بهدنبال دارد. بنابراین، سیاستگذاران و مدیران نظام سلامت باید اقدامات جدی برای کاهش آن بکار گیرند.

کلیدواژه ها

افسردگی، سالمندان، شیوع

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.