نقش زن در سلامت خانواده و جامعه

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی بهداشت،درمان و ارتقای سلامت
  • کد COI اختصاصی: HWCONF05_118
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 4083
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه عرب زینلی

کارشناس ارشد آموزش بهداشت، مرکز بهداشت سمنان، دانشگاه علوم پزشکی سمنان، سمنان، ایران

ملیحه منطقی

کارشناس ارشد سلولی تکوینی، مرکز بهداشت سمنان، دانشگاه علوم پزشکی سمنان، سمنان، ایران

چکیده

خانواده از دیر زمان رکن اساسی جوامع انسانی به شمار میرفته که هم با ضرورت زندگی و هم با سرشت و طبیعت انسانیسازگار بوده است. در نظام ارزشی اسلام خانواده از منزلت و قداست خاصی برخوردار است. سلامت خانواده از سه دیدگاهسلامت جسمانی، روانی و اجتماعی قابل بررسی است و زن نیز به عنوان یکی از ارکان خانواده در این سلامت نقش مهمی ایفامی کند. زنان هم دریافت کننده و هم ارائه دهندگان اصلی مراقبت ها در نظام سلامت هستند. مطالعه حاضر یک پژوهش مروریمی باشد و با استفاده از مرور مقالات پایگاه های اطلاعاتی معتبر داخلی و خارجی نگاشته شده است. یافته های این مطالعه نشانداد بی تردید خانواده نقش بسیار تاثیرگذار و مهمی در سلامت و مراقبت از اعضای خود بر عهده دارد و توانمندسازی اعضایخانواده بخصوص زنان که بیشتر مراقبت های سلامت توسط آنها انجام می گیرد، میتواند تاثیر قابل توجهی بر ابعاد مختلفسلامت خانواده داشته باشد و زمینه را برای رشد و تربیت جسمی، روانی، اجتماعی و معنوی کودکان که آینده سازان جامعههستند فراهم میسازد. آموزش و فرهنگ سلامت، از طریق زنان توسعه می یابد، نقش زنان در سلامت خانواده چندوجهی استو در فلسفه سلامت خانواده منعکس می شود که این فلسفه مجموعه ای از اعتقادات، آرمانها و عملکردهای سلامت مختص هرخانواده است. خانواده ها اولین تولیدکنندگان و زنان اولین مدیران و اجراکنندگان مراقبت های سلامت هستند بنابراین پیشنهادمی گردد سیاست ها و برنامه های ارتقا سلامت و آموزش بهداشت، خانواده محور و با نگاه ویژه به آموزش زنان باشد و از پتانسیلآنها در جهت ارتقای سلامت خانواده و جامعه استفاده شود.

کلیدواژه ها

زنان، سلامت، خانواده، جامعه

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.