بررسی مقایسه ای کیفیت زندگی زنان بدنبال زایمان طبیعی و سزارین

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی بهداشت،درمان و ارتقای سلامت
  • کد COI اختصاصی: HWCONF05_086
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 384
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید کتاب فروش بدری

پزشک عمومی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز

مریم اردیبهشتی خیابان

دکترای بهداشت باروری، استادیار، گروه مامایی، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ا یران

فریده بهمن جنبه

دکترای بهداشت باروری، استادیار، گروه مامایی، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران

مهسا مقالیان

دانشجوی کارشناسی ارشد آموزش مامایی، دانشکده پرستاری مامایی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران

چکیده

یکی از اهداف مهم سازمان بهداشت جهانی، بهبود سلامت مادران و کاهش موربیدیتی و مورتالیتی آنها می باشد. سنجشکیفیت زندگی در دوره پس از زایمان از اهمیت ویژه ای برخوردار است و نیاز به شناخت عوامل موثر بر کیفیت زندگی مادراناز جمله شیوه زایمان دارد . بحث بر روی بهترین شیوه زایمان از نقطه نظر کیفیت زندگی مادر هنوز ادامه داشته و نتایجمطالعات در این زمینه بسیار متناقض هستند. لذا این مطالعه با هدف مقایسه کیفیت زندگی زنان به دنبال زایمان طبیعی وسزارین صورت گرفت. پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی است. نمونه آماری این تحقیق ۱۰۶ نفر از مادرانی بودند که درزمستان ۱۳۹۸ ، ۸ - ۶ هفته پس از زایمان جهت دریافت مراقبتهای پس از زایمان به مراکز بهداشتی درمانی وابسته بهتامین اجتماعی و علوم پزشکی شهر تبریز مراجعه نموده و به صورت هدفمند انتخاب شدند. ابزار مورد استفاده در این مطالعهپرسشنامه کیفیت زندگی پس از زایمان PQOL است. داده های حاصل از مطالعه با روش های آمار توصیفی و استنباطیو به کمک نرم افزار SPSS ورژن ۲۱ مورد تجریه و تحلیل قرار گرفتند نتایج این تحقیق نشان داد که ارتباط معنی داریبین کیفیت زندگی مادران بر اساس نوع زایمان وجود نداشته، لیکن در حیطه سلامت فیزیکی کیفیت زندگی مادر پس اززایمان طبیعی به صورت معنی داری بالاتر ازکیفیت زندگی مادر پس از زایمان سزارین بوده است. با توجه به بالاتر بودنکیفیت زندگی در حیطه سلامت فیزیکی در دوره پس از زایمان طبیعی، آموزش در خصوص تاکید بر تاثیرات این موضوعبر سلامت مادر و نوزاد برای متخصصین امر و مادران در کلاسهای آمادگی برای زایمان توصیه می شود.

کلیدواژه ها

زایمان سزارین، زایمان طبیعی، کیفیت زندگی، نفاس

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.