بررسی حمایت و سازگاری اجتماعی در مراقبین بیماران مبتلا به اختلالات روانی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی بهداشت،درمان و ارتقای سلامت
  • کد COI اختصاصی: HWCONF05_042
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 564
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

صابره صادقی

کارشناسی ارشد مددکاری اجتماعی، دانشگاه علامه طباطبایی، تهران، ایران

محمد سبزی خوشنامی

دکتری مددکاری اجتماعی، گروه آموزشی مددکاری اجتماعی، دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، تهران، ایران

آزاده شجاع

کارشناسی ارشد مددکاری اجتماعی، گروه آموزشی مددکاری اجتماعی ،دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، تهران، ایران

ملیحه خلوتی

استادیار، دانشکده علوم پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران

چکیده

مقدمه: ابتلا فرد به اختلالات روانی زندگی اعضای خانواده، نزدیکان، بستگان و یا سایر افرادی که بیشترین ارتباط را با بیمار دارند،تحت تاثیر قرار می دهد و کارکرد های آنها بخصوص در حیطه های اجتماعی را با تغییرات مواجهه می کند. پژوهش حاضر با هدفبررسی ارتباط حمایت اجتماعی با سازگاری اجتماعی در مراقبین بیماران روان مراجعه کننده به بیمارستان روانپزشکی رازی انجام شد. روش: این پژوهش از نوع همبستگی است. شرکت کنندگان تحقیق ۷۵ نفر از مراقبین بیماران مبتلا به اختلالات روانی بخش هایحاد بیمارستان رازی بودند که شرایط و تمایل حضور در پژوهش را داشتند و با شیوه در دسترس انتخاب شدند. ابزارهای پژوهششامل پرسشنامه های حمایت اجتماعی وکس و سازگاری اجتماعی بل بود. در تحلیل داده های پژوهش از نرم افزار spss نسخه ۲۲و آمارهای توصیفی و ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چند متغیری با روش گام به گام استفاده شد.یافته ها : ۶۵.۳ درصد بیماران زن و ۳۴.۷ درصد مرد بودند. میانگین و انحراف معیار سن مراقبین ۶ / ۴۲ ± ۷ / ۱۴ بود. در ۷ / ۳۰ درصدموارد مراقبت فرد مبتلا به بیماری روانی به عهده مادر بود. سازگاری اجتماعی با حمایت اجتماعی مراقبین بیماران روان رابطهمعناداری داشته است (p< ۰/۰۵). نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد که ۱۲ درصد از تغیرات سازگاری اجتماعی توسط حمایتاجتماعی آشنایان پیش بینی می شود.بحث: حمایت و مراقبت بیماران مبتلا به اختلالات روانی همواره به دوش خانواده قرار دارد . در این راستا جستجوی منابع حمایتبرای سازگاری بهتر با شرایط موجود از طرف مراقبین امری بدیهی به شمار می آید.

کلیدواژه ها

حمایت اجتماعی، سازگاری اجتماعی، بیماران مبتلا به اختلالات روانی، مراقبین

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.