راهکارهای نوین و ارزیابی اقتصادی ارزش افزایی گوگرد حاصل از پالایش در ایران

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس بین المللی راهکارهای نوین در مهندسی، علوم اطلاعات و فناوری در قرن پیش رو
  • کد COI اختصاصی: EISTC08_016
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 506
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهشید ضرابی

عضو هیات علمی و استادیار گروه علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد طبس

سعید ضرابی

رئیس پژوهش و فن آوری شرکت پالایش گاز شهید هاشمی نژاد سرخس

چکیده

گوگرد بعنوان یکی از مهمترین مواد خام صنعت و کشاورزی و به دلیل سهولت دسترسی در بین مواد خام صنعتی موردتوجه بوده و تحرک موجود در بازار جهانی گوگرد عمدتا ناشی از حیطه وسیع کاربرد آن در دو بخش صنعت وکشاورزی میباشد. مصرف سرانه گوگرد اغلب بعنوان یک شاخص معتبر سطح پیشرفت صنعتی و فعالیت اقتصادی ملتها بکار می رود. عمده ترین مورد مصرف گوگرد در تولید اسید سولفوریک است که بطور متوسط ۸۵-۹۰ درصد تولیدگوگرد جهان جهت تولید این اسید (که پایه بنیانی بسیاری از پردازش های صنعتی قلمداد میگردد و در تولید بسیاریاز محصولات نهایی کاربرد وسیعی دارد) مصرف می شود. با توجه به اینکه تاکنون صنعت تولید کودهای شیمیاییفسفاته، مهمترین مصرف کننده این اسید می باشد، لذا تقاضای موثر در صنعت گوگرد بطور غیر مستقیم ناشی ازتقاضای کودهای شیمیایی فسفاته بوده است. بعبارتی امروزه کودهای فسفاته بیشترین ارزش افزایی را برای گوگرددارند. ایران با داشتن منابع غنی نفت و گاز یکی از کشورهای مهم تولیدکننده گوگرد در خاورمیانه بوده که بهکشورهای هندوستان، چین، آمریکای لاتین و آفریقا صادر می کند. در شرایط فعلی، ایران سومین تولیدکننده گوگرددر سطح منطقه خاورمیانه و یازدهمین کشور در جهان است. با توجه به افزایش تقاضا برای گوگرد، لزوم ایجاد ارزشافزوده از گوگرد به جای فروش این ذخایر به صورت خام و استفاده از فن آوری های جدید در این صنعت برای ایران بهعنوان دومین دارنده ذخایر گازی دنیا ضروری به نظر می رسد.

کلیدواژه ها

گوگرد، راهکارهای نوین، ارزش افزایی، وضعیت بازار، کودهای شیمیایی فسفاته

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.