شناسایی سالمونلاهای جداشده از گاوداریهای شیری استان تهران و البرز با استفاده از روشهای کلاسیک و مولکولی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: فصلنامه تحقیقات دامپزشکی، دوره: 75، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_JVR-75-4_015
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 214
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هادی غفاری

گروه پاتوبیولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد کرج، کرج، ایران

تقی زهرایی صالحی

گروه میکروبیولوژی و ایمونولوژی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، تهران، ایران

فرهاد موسی خانی

گروه پاتوبیولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد کرج، کرج، ایران

چکیده

زمینه مطالعه: سالمونلا در گاوداریهای با تراکم بالا بومی میشود و سالمونلوز عامل مرگ و میر در گوسالهها میباشد. شیوع بیماری و تلفات  معمولا ناشی از اشتباهات مدیریتی و عوامل استرسزای محیطی است که باعث تضعیف سیستم ایمنی و در معرض قرار گرفتن میزبان به پاتوژن میشود. هدف: در این مطالعه از روش PCR برای شناسایی سالمونلا انتریتیدیس، اینفنتیس، دابلین و سرووارهای دیگر در نمونههای اسهال گوساله و جنین سقط شده در گاوداریهای شیری استان تهران و البرز استفاده شد. مشاهدات بعدی نشان داد که سالمونلا انتریتیدیس و سالمونلا اینفنتیس ارتباط نزدیکی با پودر گوشت مرغی آلوده که در جیره غذایی استفاده شده دارد. روشکار: ۴۱ نمونه جدا شده از اسهال گوساله و جنین سقط شده در گاوداریهای استان تهران و البرز پس از تایید با آزمایشهای بیوشیمیایی، برای سروتایپینگ با آنتی سرمهای پلی والان و منو والان مورد آزمایش قرار گرفتندDNA . باکتریها با روش جوشاندن استخراج شد و حضور ژنهای اختصاصی سالمونلا انتریتیدیس، اینفنتیس و دابلین با پرایمرهای اختصاصی ردیابی شد. نتایج: تمام نمونهها درآزمایش PCR مثبت بودند. ۳۲ نمونه سالمونلا انتریتیدیس (۰۴/۷۸ درصد)، ۴ نمونه سالمونلا اینفنتیس (۷۷/۹ درصد) و پنج نمونه سالمونلا دابلین(۱۹/۱۲ درصد) شناسایی شدند. نتیجهگیری نهایی: با توجه به نتایج به نظر میرسد PCR میتواند به عنوان یک روش جایگزین به جای روشهای بیوشیمیایی و سرولوژیکی گران قیمت و وقت گیر برای شناسایی سرووارهای سالمونلا باشد. جداسازی سالمونلا انتریتیدیسکه معمولا ازطیور جدا میشود، ممکن است به دلیل استفاده از پودر گوشت مرغی درجیره غذایی گاوداریها باشد.

کلیدواژه ها

سالمونلا, گوساله, PCR, سروتایپینگ, پودر گوشت

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.