سال انتشار: 1399
محل انتشار: فصلنامه تحقیقات دامپزشکی، دوره: 75، شماره: 4
کد COI مقاله: JR_JVR-75-4_005
زبان مقاله: فارسیمشاهده این مقاله: 118
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 11 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله کارایی پروبیوتیک و جاذبهای سموم (آلی و معدنی) در کاهش اثرات آفلاتوکسین بر عملکرد رشد، تغییرات بیوشیمیایی سرم خون و خصوصیات استخوان درشتنی جوجههای گوشتی
چکیده مقاله:
زمینه مطالعه: آفلاتوکسینها معمولا در شرایط ذخیره اقلام غذایی تولید میشود و پس از تشکیل، از بین بردن آنها دشوار است. رایجترین راهبرد مقابله با این سموم استفاده از جاذب میباشد. هدف: مقایسه کارایی جاذبهای سموم قارچی با پروبیوتیک از نظر کاهش اثرات آفلاتوکسین در جوجههای گوشتی. روشکار: تعداد ۲۴۰ قطعه جوجه گوشتی به مدت ۱ روزه مطالعه شدند. گروههای آزمایشی عبارت بودند از: ۱. شاهد منفی (بدون آفلاتوکسین و افزودنی) ۲. شاهد مثبت (۵۰۰ میکروگرم/کیلوگرم آفلاتوکسین)، ۳. آفلاتوکسین + پروبیوتیک ۴. آفلاتوکسین+ پلیمر ۵. آفلاتوکسین+ توکسینبایندر. در طی آزمایش عملکرد تولید و در پایان آزمایش فراسنجههای بیوشیمایی و ایمنی در نمونه خون و شاخصهای مربوط به ارزیابی درشتنی بررسی شدند. نتایج: آفلاتوکسین مصرف خوراک در ۱۰ روز ابتدایی آزمایش را کاهش داد (۰۵/۰>p ). افزایش وزن بدن ۱۰-۱ روزگی تحت تاثیر آفلاتوکسین کاهش یافت و تنها در گروه توکسین بایندر به سطح گروه شاهد منفی ارتقا یافت (۰۵/۰>p ). در گروههای پروبیوتیک و توکسینبایندر افزایش وزن بدن در ۲۴-۱۱ روزگی و کل آزمایش نسبت به گروه شاهد مثبت افزایش یافت (۰۵/۰>p ). تیمارها بر ضریب تبدیل غذایی اثر نداشتند. گروه شاهد مثبت در مقایسه با شاهد منفی کاهش معنیدار در میزان پروتئینتام، آلبومین، فسفر، منیزیم و روی سرم داشت (۰۵/۰>p ). پروبیوتیک توانست اثرات زیانآور آفلاتوکسین بر آلبومین سرم را جبران نماید (۰۵/۰>p ). پلیمر توانست اثر آفلاتوکسین بر کاهش سطح اسید اوریک سرم را جبران نماید (۰۵/۰>p ). سطح منیزیم و روی سرم در گروههای دریافت کننده پروبیوتیک و پلیمر در قیاس با گروه شاهد مثبت افزایش یافت (۰۵/۰>p ). افزودنیها در مقایسه با شاهد مثبت سطح فعالیت آنزیم لاکتات دهیدروژناز را افزایش دادند (۰۵/۰>p ). افزودنیها طول درشتنی را در مقایسه با شاهد مثبت افزایش دادند (۰۱/۰>p ). گروههای دریافت کننده پروبیوتیک و یا پلیمر وزن استخوان درشتنی بالاتری نسبت به گروه شاهد مثبت داشتند (۰۱/۰>p ). بالاترین استحکام استخوان در گروه پروبیوتیک مشاهده شد که با گروههای شاهد تفاوت معنیداری داشت. کاهش پادتن علیه گلبول قرمز گوسفند توسط همه افزودنیها در برابر شاهد مثبت افزایش یافت (۰۱/۰>p ). نتیجهگیری نهایی: افزودنیها به طور نسبی برخی عوارض آفلاتوکسین را کاهش دادند، وسعت تاثیر مشاهده شده بر شاخصهای عملکردی، ایمنی، اسکلتی و بیوشیمیایی سرم به ترتیب مربوط به پروبیوتیک، پلیمر منقوش و توکسینبایندر بود.
کلیدواژه ها:
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
کد یکتای اختصاصی (COI) این مقاله در پایگاه سیویلیکا JR_JVR-75-4_005 میباشد و برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/1196531/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:خورشیدی، فرزانه و کریمی ترشیزی، محمد امیر و احمدی، حامد و آراک، هما و مژگانی، ناهید،1399،کارایی پروبیوتیک و جاذبهای سموم (آلی و معدنی) در کاهش اثرات آفلاتوکسین بر عملکرد رشد، تغییرات بیوشیمیایی سرم خون و خصوصیات استخوان درشتنی جوجههای گوشتی،https://civilica.com/doc/1196531
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1399، خورشیدی، فرزانه؛ محمد امیر کریمی ترشیزی و حامد احمدی و هما آراک و ناهید مژگانی)
برای بار دوم به بعد: (1399، خورشیدی؛ کریمی ترشیزی و احمدی و آراک و مژگانی)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :- ReferencesAbas, I., Bilal, T., Eseceli, H. (2011). The effect of ...
- Allameh, A., Safamehr, A.R., Mirhadi, S.A., Shivazad, M., Razzaghi-Abyaneh, M., ...
- Aravind, K.L., Patil, V.S., Devegowda, G., Umakantha, B., Ganpule, S.P. ...
- Azimi, J., Karimi Torshizi, M.A., Allameh, A., Ahari, H. (2013b). ...
- Azizpour, A., Moghadam, N. (2015). Assessment of serum biochemical parameters ...
- 25. Mutus, R., Kocabagl, N., Alp, M., Acar, N., Eren, ...
- 33. Santurio, J.M., Mallmann, C.A., Rosa, A.P., Appel, G., Heer, ...
- 36. Thaxton, J.P., Tung, H.T., Hamilton P.B. (1974). Immunosuppression in ...
- 37. Verma, J., Johri, T.S., Swain, B.K., Ameena, S. (2004). ...
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.