سنتز و شناسایی کوپلیمر پلی(پروپیلن-استیرن) پیوندخورده به نانولوله کربن چنددیواره با پلیمرشدن رادیکالی زنده واسطه نیتروکسیدی و روش میانلایهایشدن در محلول

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: دوماهنامه علوم و تکنولوژی پلیمر، دوره: 33، شماره: 5
  • کد COI اختصاصی: JR_IJPST-33-5_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 404
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی جایمند

کرمانشاه، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، پژوهشکده

صابر قاسمی کرجآباد

تهران، دانشگاه پیام نور، دانشکده علوم، صندوق

هاله قائمینیا

تهران، دانشگاه پیام نور، دانشکده علوم، صندوق

مجتبی عباسیان

تهران، دانشگاه پیام نور، دانشکده علوم، صندوق

چکیده

فرضیه: اصلاح شیمیایی کوپلیمرها و پلیمرهای تجاری و صنعتی مانند پلیپروپیلن (PP) یکی از تلاشها و چالشهای دانشمندان پلیمر است. در این کار پژوهشی، نانوکامپوزیت پلیپروپیلن اصلاحشده با پلیاستیرن و نانولوله کربن چنددیواره با روشهای جدید پلیمرشدن شامل پلیمرشدن رادیکالی زنده تهیه شدند. روشها: بدین منظور، ابتدا پلیپروپیلن عاملدارشده با مالئیک انیدرید تهیه شد. سپس برای ایجاد درشتآغازگر، پلیپروپیلن با حدواسط نیتروکسیدی و پلیپروپیلن عاملدارشده با مالئیک انیدرید، تحت واکنش با اتانول آمین و سپس آلفاکلروفنیل استیل کلرید قرار گرفت، تا پلیپروپیلن کلرواستیلدارشده حاصل شود. از سوی دیگر، ۲، ۲، ۶، ۶-تترامتیل-۱-پیپیریدینیل اکسی (درشتآعازگر TEMPO) در مجاورت اسکوربیک اسید به TEMPO-OH تبدیل شد. واکنش TEMPO-OH با پلیپروپیلن کلرواستیلدارشده، به ایجاد درشتآغازگر نیتروکسیدی پلیپروپیلن (PP-g-TEMPO) منجر شد. بهکمک TEMPOهای قرارگرفته روی پلیپروپیلن، پلیاستیرن با وزن مولکولی کنترلشده روی پلیپروپیلن قرار گرفت. در نهایت، نانوکامپوزیت (PP-g-PSt)-MWCNTs-g تهیه شد. در پژوهش دیگری که با فرایند استریشدن انجام شد، نانولولههای کربن ابتدا در واکنش با مخلوط سولفوریک اسید، نیتریک اسید و سپس با تیونیل کلرید بهترتیب با گروههای کربوکسیل و کلر عاملدارشده و در مرحله بعد با PP-OH برای تهیه نانوکامپوزیت PP-g-MWCNTs در حلال THF بازروانی و وارد واکنش شدند.یافتهها: هر یک از مراحل واکنش با طیفسنجی FTIR و ۱H NMR بررسی و انجام موفقیتآمیز واکنشها تایید شد. وجود لایه پلیمری ایجادشده در سطح نانولولهها با میکروسکوپ الکترونی عبوری نیز تایید شد. همچنین گرماوزنسنجی نشان داد، پلیمرهای اتصالیافته به سطح نانولولهها مقاومت گرمایی بیشتری نسبت به پلیمر خالص دارند.

کلیدواژه ها

نانوکامپوزیت, پلیپروپیلن تکآرایش, پلیاستیرن, نانولوله کربن چنددیواره, پلیمرشدن حد واسط نیروکسیدی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.