ارزیابی و مدلسازی عددی ،سه بعدی رفتار خاک درشت دانه با استفاده از آزمایشات سه محوری بزرگ مقیاس

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی مهندسی عمران، معماری و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: ISCIVILI04_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 426
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی طاهرپور

دانشجویی کارشناسی ارشد ژئوتکنیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان

حمید شعبانزاده

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد دانشکده مهندسی گروه ژئوتکنیک و سازه

حامد نوری

دانشجوی دکتری ژئوتکنیک دانشگاه علم و صنعت ایران

چکیده

از آزمایش سه محوری جهت بدست آوردن پارامتر های مقاومت برشی، در خاک های چسبنده و غیرچسبنده و دانه ای استفاده می شود. این آزمایش بسیار جامع بوده و انواع خاک ها را پوشش می دهد امروزه مدلسازی عددی رفتار خاکها به عنوان روشی جهت کاهش هزینه آزمون های آزمایشگاهی مورد استفاده قرار می گیرد. آزمایش سه محوری یکی از متداول ترین آزمایشات مکانیک خاک برای بدست آوردن پارامترهای مقاومتی خاک می باشد. با توجه به کاربرد زیاد نتایج حاصل از آزمایش سه محوری، نیاز به مدلسازی عددی این آزمایش برای سهولت در پیش بینی رفتار خاک احساس می شود.در این تحقیق به پیش بینی رفتار خاک های درشت دانه تحت آزمایش سه محوری (طبق روش استاندارد شماره ۲۸۵۰-۷۰ ASTM D بزرگ مقیاس به کمک مدلسازی عددی سه بعدی المان محدود با استفاده از نرم افزار ABAQUS پرداخته شده است. همچنین اثر مدل های رفتاری مختلف از جمله، الاستیک خطی، موهر کلمب، ترسکا و دراگر - پراگر در مدلسازی عددی بر نتایج تست سه محوری مورد ازریابی قرار گرفته است که نتایج نشان داد مدل رفتاری الاستیک کمترین مقدار تنش و کرنش قائم را دارد، سپس مدل رفتاری ترسکا و سپس مدل رفتاری دراگر-پراگر مقادیر بیشتری از تنش و کرنش نرمال قائم را در حین مدلسازی عددی تست سه محوره بر روی نمونه داشته است و در نهاین مدل رفتاری موهر-کلمب بیشترین مقدار تنش و کرنش نرمال قائم را در بین چهار مدل رفتاری مورد بررسی داشته است. همچنین نمودار تنش کرنش سه مدل رفتاری الاستیک، ترسکا و دراگر-پراگر بهم نزدیکتر می باشند در حالی که مدل رفتاری موهر-کلمب فاصله خیلی بیشتری نسبت به سه مدل رفتاری دیگر دارد که دلیل آن الاستیک-پلاستیک کامل بودن مدل رفتاری موهر-کلمب می باشد

کلیدواژه ها

خاک درشت دانه، آزمایش سه محوری بزرگ مقیاس، مدلسازی عددی، روش المان محدود

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.