سیستم آئروباکتین در اشریشیا کلای و نقش آن در بیماری زایی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی مهندسی کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: AGRICONF04_032
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 750
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

همایون مقدم

گروه بیماری های طیور، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران

سیدمصطفی پیغمبری

گروه بیماری های طیور، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران

چکیده

اشریشیا کلای (Escherichia coli) ساکن طبیعی میکروفلور روده ای انسان و حیوانات و مسئول بسیاری ازبیماری ها ی عفو نی مانند تورم کیسه های هوائی در طیور، ورم پستان حاد در دام های شیری و سپتی سمی نوزادان وعفونت های دستگاه ادراری در پستانداران می باشد. اشریشیا کلا ی بیماری زای پرندگان (AOEC) یکی از مخرب ترین عوامل بیماری زا در صنعت طیور بوده و باعث انواع بیماری های بالینی از جمله تورم کیسه های هوائی، سپتی سمی و سلولیت می شود.تاثیر اقتصادی APEC عمدتا به علت مرگ و میر، سرعت رشد آهسته و افت کیفیت لاشه است. در مزارع طیور تجاری، عفونت های APEC به طور غیر مستقیم با واکسیناسیون علیه سایر بیماری ها ی تنفسی و به حداقل رساندن استرس و بهطور مستقیم با تجویز عوامل ضد میکروبی کنترل می شوند. غلظت کم آهن آزاد در مایعات فیزیولوژیکی بدن برا ی رشدباکتری اشریشیا کلای کافی نیست اشریشیا کلای بیماریزا سیستم ها ی جذب آهن متنوع با میل بالا ایجاد کرده اند که می تواندبا سیدروفورهای میزبان رقابت و رشد باکتری ها را در محیط ها ی با آهن کم تضمین کنند. از مهمترین این سیدروفورها عاملحدت آئروباکتین بوده که سبب جذب آهن در محیط فقیر آهن می شود. آئروباک تین از طریق سیستم کد شده توسط ژنiucABCD با اکسیداسیون لیزین و ترکیب با اسید سیتریک ساخته شده و توسط آنزیم آئروباک تین سنتتاز کاتالیز می شود. در این راستا، مطالعه حاضر با تا کید بر APEC به بررسی سیستم جذب آهن آئروباکتین اشریشیا کلا ی در انسان و حیوانات در این راستا، مطالعه حاضر با تا کید بر APEC، به بررسی سیستم جذب آهن آئروباکتین اشریشیا کلای در انسان و حیوانات و نقش آن در بیماری زایی این میکروارگانیسم مورد نظر می پردازد.

کلیدواژه ها

اشریشیا کلا ی، کلی باسیلوز، میکروفلور، طیور، بیماریزائی، جذب آهن، آئروباکتین، سیدروفور

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.