محصولات فرعی قابل برداشت از جنگل های زاگرس (با تاکید بر مصارف دارویی)

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی مهندسی کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: AGRICONF04_011
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 253
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه حاتمیه

عضو هیات علمی دانشگاه فنی و حرفه ای کشور، دانشکده فنی دختران شریعتی

چکیده

تحقیق حاضر با هدف بررسی محصولات فرعی قابل برداشت از جنگل های زاگرس و تنوع این محصولات، نحوه برداشتو تاثیر آن بر اقتصاد جوامع محلی، مصارف دارویی و ...صورت گرفته است. در این تحقیق با مطالعه ی مقالات مختلف مشخصشد که در این جنگل ها به دلیل این که این که امکان برداشت چوب به صورت صنعتی وجود ندارد، محصولات فرعی بیشترمورد توجه قرار گرفته اند. اکثر بررسی های صورت گرفته نشان می دهد که این محصولات در جوامع مختلف ساکن در اینمناطق از ارزش اقتصادی ویژه ای برخوردار است اما نحوه برداشت در بیشتر مواقع بدون رعایت مصالح زیست محیطی صورتمی گیرد. بیشترین توجه در این مناطق به برداشت سقز از درختان بنه است که مادهای نسبتا با ارزش اقتصادی بالاست. گونهبلوط هم مورد توجه بهره برداران قرار گرفته است. از این اجزای مختلف این گونه درختی هم برای مصارف مختلف، از جملهمصارف دارویی استفاده می شود. همچنین یکی از مصارف مهم دیگر از این جنگل ها، علاوه بر استفاده دام از گیاهان علفی،برداشت شاخه و برگ درختان به منظور تعلیف دام است.

کلیدواژه ها

جنگل های زاگرس، محصولات فرعی، گونه درختی بنه، گونه بلوط، سقز

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.