مطالعه تاثیر استقلال کمیته حسابرسی بر رابطه بین کیفیت گزارشگری مالی و حق الزحمه حسابرسی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی مدیریت، اقتصاد و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: EMACONG04_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 662
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیده آلیس فرهادوند

گروه حسابداری، واحد کنگاور، دانشگاه آزاد اسلامی، کنگاور، ایران

علی اصغر طاهرآبادی

گروه حسابداری، واحد کنگاور، دانشگاه آزاد اسلامی، کنگاور، ایران

چکیده

حق الزحمه بالای حسابرسی میتواند وابستگی اقتصادی میان حسابرس و صاحبکار ایجاد نماید. وابستگی اقتصادی، تردیدی اساسی درباره استقلال حسابرس فراهم می آورد. این امر ممکن است موجب پایین آمدن کیفیت حسابرسی و کاهش اعتماد عمومی نسبت به کیفیت گزارشگری مالی شود. هدف این پژوهش مطالعه تاثیر استقلال کمیته حسابرسی بر رابطه بین کیفیت گزارشگری مالی و حق الزحمه حسابرسی است. روش پژوهش توصیفی و از نظر ارتباط بین متغیرها ترکیبی از علی همبستگی است و از نظر هدف کاربردی است. برای پردازش و آزمون فرضیه ها از روش رگرسیونی و داده های تابلویی و همچنین مدل اثرات ثابت استفاده شده است. نتایج به دست آمده حاصل از تجزیه وتحلیل داده ها نشان می دهد که کیفیت گزارشگری مالی با حق الزحمه حسابرسی رابطه منفی و معناداری دارد و استقلال کمیته حسابرسی بر رابطه بین کیفیت گزارشگری مالی و حق الزحمه حسابرسی تاثیر منفی و معناداری دارد. با توجه به نتایج پژوهش به سرمایه گذاران پیشنهاد می شود، که عدم تقارن اطلاعاتی و تضاد نمایندگی مربوط به جریان وجوه نقد داخلی شرکت را در نظر بگیرند؛ زیرا امکان دارد حسابرسان به دلیل وابستگی اقتصادی به صاحبکار، برای انجام حسابرسی باکیفیت بالا تلاش های اصلی را انجام ندهند و شرکت ها به دلیل هزینه بسیار زیاد تامین منابع مالی خارجی، به منابع داخلی اتکا کنند.

کلیدواژه ها

استقلال کمیته حسابرسی، حق الزحمه حسابرسی، کیفیت گزارشگری مالی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.