اثر سطوح مختلف ریشه گیاه کاسنی بر عملکرد، قابلیت هضم و فرآسنجههای سیستم ایمنی جوجههای گوشتی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: فصلنامه تولیدات دامی، دوره: 23، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JAP-23-1_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 259
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

منصور آق ارکاکلی

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه گنبدکاووس، گنبدکاووس، ایران

زهرا تراز

استادیار،عضو هیات علمی، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه گنبدکاووس، گنبدکاووس، ایران

شهریار مقصودلو

استادیار گروه علوم دامی،دانشکده کشاورزی، دانشگاه گنبد کاووس، گنبدکاووس.ایران

فرید مسلمی پور

استادیار گروه علوم دامی،دانشکده کشاورزی، دانشگاه گنبد کاووس، گنبدکاووس.ایران

چکیده

تاثیر پودر ریشه کاسنی، بر عملکرد، قابلیت هضم، سیستم ایمنی و ترکیبات لاشه جوجههای گوشتی با استفاده از ۳۶۰ قطعه جوجه گوشتی یک روزه (مخلوط نر و ماده)، سویه راس ۳۰۸، در قالب طرح کاملا تصادفی با چهار تیمار و پنج تکرار در دوره سنی یک تا ۴۲ روزگی بررسی شد. تیمارهای آزمایشی شامل جیره پایه، و جیرههای حاوی سطوح ۰/۲۵، ۰/۵ و ۰/۷۵ درصد پودر ریشه گیاه کاسنی بودند. مصرف خوراک و وزن پرندگان به طور دورهای اندازهگیری و افزایش وزن بدن و ضریب تبدیل محاسبه شد. قابلیت هضم مواد مغذی در سن ۳۳ تا ۳۶ روزگی اندازهگیری شدند. استفاده از پودر ریشه کاسنی در خوراک جوجههای گوشتی، سبب بهبود ضریب تبدیل در دوره یک تا ۱۴ روزگی و ۴۲-۲۸ روزگی شد (p< ۰/۰۵ )، اما تاثیر بر عملکرد در کل دوره آزمایش نداشت. قابلیت هضم پروتئین و چربی در جوجههای تغذیه شده با جیره حاوی ۰/۷۵ درصد پودر ریشه کاسنی بیشتر از جیرههای دیگر بود (p< ۰/۰۵). وزن نسبی کبد در جوجههای تغذیه شده با پودر ریشه کاسنی کاهش یافت (p< ۰/۰۵). تغذیه جوجههایگوشتی با جیره حاوی ۰/۲۵ درصد پودر ریشه کاسنی، تعداد لنفوسیتها را افزایش و تعداد هتروفیلها را کاهش داد (p< ۰/۰۵). بر اساس نتایج این آزمایش، استفاده از سطوح ۰/۲۵، ۰/۵ و ۰/۷۵ درصد پودر ریشه کاسنی در جیره جوجههای گوشتی اثری بر عملکرد جوجههای گوشتی ندارد ولی سبب بهبود فعالیت سیستم ایمنی آنها میشود.

کلیدواژه ها

جوجهگوشتی, سیستمایمنی, عملکرد, قابلیتهضم, کاسنی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.