تاثیر روشهای مختلف تغذیه در روزهای اول دوره پرورش بر صفات تولیدی و متابولیتهای خونی جوجههای گوشتی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: فصلنامه تولیدات دامی، دوره: 22، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_JAP-22-4_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 277
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

صیفعلی ورمقانی

استادیار،بخش تحقیقات علوم دامی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی ایلام، سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی، ایلام ایران

منصور احمدی

استادیار.گروه علوم دامی، واحد ایلام، دانشگاه آزاد اسلامی ، ایلام، ایران

جعفر پورمنصور

دانش آموخته کارشناسی ارشد. گروه علوم دامی، واحد ایلام، دانشگاه آزاد اسلامی ، ایلام، ایران

هوشنگ جعفری

استادیار،بخش تحقیقات علوم دامی- مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی ایلام- سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی.

چکیده

تاثیر روشهای مختلف تغذیه در سه روز اول دوره پرورش بر صفات تولیدی و سیستم ایمنی جوجههای گوشتی در قالب طرح کاملا تصادفی با هشت تیمار، چهار تکرار و ۱۵ قطعه جوجه یکروزه راس ۳۰۸ در هرتکرار به مدت ۴۹ روز بررسی شد. تیمارهای آزمایشی شامل ۱) آب معمولی و جیرهآغازین ۲) آب معمولی و پودر ذرت در ۴۸ ساعت ۳) آب حاوی پنج درصد شکر و پودرذرت در ۴۸ ساعت ۴) آب حاوی پنج درصد شکر و پودر ذرت در ۷۲ ساعت ۵) آب حاوی پنج درصد شکر و جیرهآغازین در ۴۸ ساعت ۶) آب حاوی پنج درصد شکر و جیرهآغازین در ۷۲ ساعت ۷) آب حاوی گلوکوپلاس و پودر ذرت در ۴۸ ساعت ۸) آب حاوی گلوکوپلاس و جیرهآغازین در ۴۸ساعت بودند. افزایش وزن روزانه و وزن زنده ۴۲ روزگی در پرندگانی که با تیمارهای یک وهشت تغذیه شدند از سایر تیمارها (بهجز تیمار شش) بیشتر بود(p < ۰/۰۵). بالاترین مصرف خوراک روزانه مربوط به تیمار یک بود که با سایر تیمار ها (به جز شش و هشت) اختلاف معنی داری داشت(p < ۰/۰۵). درصد تلفات بین تیمارهای مختلف در ۴۲ و ۴۹ روزگی تفاوت نداشت. شاخص کارایی تولید در ۴۲ روزگی در جوجه های که با آب حاوی گلوکوپلاس و جیره آغازین در ۴۸ ساعت دریافت کردند بالاتر از سایر تیمارها (به جز یک و ۵) بود(p < ۰/۰۵). تینارهای آزمایشی اثری بر وزن نسبی اندام های داخلی و قسمت های مختلف لاشه و هم چنین بر گلبول های سفید خون نداشتند. با توجه به نتایج حاصل و ملاحظات اقتصادی تغذیه اولیه با جیره آغازین و آب معمولی در مزارع برورش جوجه گوشتی قابل توصیه است.

کلیدواژه ها

تغذیه اولیه, جوجهگوشتی, خصوصیات لاشه, سیستم ایمنی, عملکرد رشد

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.