بررسی اثرات مثبت تولید برق هسته ای در محیط زیست

  • سال انتشار: 1385
  • محل انتشار: اولین همایش تخصصی مهندسی محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: CEE01_183
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 4700
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ارسلان محمدی

چکیده

امروزه یکی از مهمترین عوامل نگران کننده ای که محیط زیست با آن مواجه گردیده است، آلاینده های ناشی از مصرف منابع تجدید ناپذیر انرژی و سوخت های فسیلی است.این معضل با پدید آمدن حفره در لایه ازن و افزایش اثرات گازهای گلخانه ای و مسئله جهانی گرم شدن کره زمین روند دیگری به خود گرفته است.از سوی دیگر نیاز و مصرف فزاینده انرژی در جوامع صنعتی و کشورهای در حال توسعه نیز باعث گردیده است که تمایل به سمت تولید انرژی ایمن، ارزان و فاقد آلایندگی های زیست محیطی یا به عبارت دیگر تولید برق هسته ای با سیر صعودی مواجه شود. فرایند تولید برق هسته ای به موجب شکافت(Fission) اورانیوم در راکتورهای هسته ای صورت می پذیرد.این فرایند طی واکنش های زنجیره ای(Chain Reaction) کنترل شده، باعث تولید مقدار زیادی انرژی می شود که فاقد هرنوع آلایندگی زیست محیطی است و کاملاً منطبق با موازین اصول توسعه پایدار است. افزایش میزان جمعیت، روند روزافزون مصرف سوخت های فسیلی ، پایان پذیری این منابع ، تولید گازهای گلخانه ای، سوراخ شدن لایه ازن، گرم شدن کره زمین، تغییر اقلیم و دهها مشکل زیست محیطی دیگر، موجب گردیده است که کره زمین از نظر زیست محیطی در وضعیت بسیار پیچیده و بحرانی قرار گیرد.در چنین شرایطی تولید برق هسته ای بر خلاف سوخت های فسیلی می تواند اثرات مثبت فراوانی بر محیط زیست بگذارد و نقش بسیار مهمی در جلوگیری از بحران های زیست محیطی ایفا نماید. بدون شک در هزاره سوم میلادی و تداوم تمدن صنعتی که همواره با رشد فزاینده مصرف انرژی و آلودگی های فراوان زیست محیطی و تهی شدن منابع فسیلی همراه است، بهره گیری فزاینده از تولید برق هسته ای اجتناب ناپذیر است و تنها راه خروج از بحران انرژی و مهمترین رهیافت زیست محیطی برای مقابله با مشکلات و پیامدهای منفی ناشی از مصرف فزاینده سوخت های فسیلی محسوب می شود. در این مقاله تلاش گردیده است ضمن تبیین آلودگی های فراوان زیست محیطی ناشی از مصرف سوخت های فسیلی، مزایا و محاسن فراوان تولید برق هسته ای و اثرات مثبت آن بر محیط زیست مورد بررسی قرار گیرد.امید است با بهره گیری و استخدام فناوری های نوین از جمله تولید و توسعه برق هسته ای و تکنیک جوش هسته ای(Nuclear Fusion)، شاهد برداشته شدن گام های علمی و عملی موثری در جهت حذف آلایندگی های زیست محیطی و استخدام منابع ایمن، ارزان و پاک تولید برق هسته ای در کشور باشیم.

کلیدواژه ها

برق هسته ای، سوخت های فسیلی، محیط زیست، آلاینده های زیست محیطی، نیروگاه های هسته ای

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.