مدلسازی عددی روشهای کاهش خطرات ناشی از اندرکنش گسل نرمال و پی های سطحی

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی ساخت ساز شهری در مجاورت گسل های فعال
  • کد COI اختصاصی: ICCVAF01_060
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1501
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی آشتیانی

دانشجوی دکتری مهندسی ژئوتکنیک

عباس قلندرزاده

دانشیار دانشکده مهندسی عمران دانشگاه تبریز

چکیده

خرابی های بجا مانده از زلزله های سال 1999 ترکیه و تایوان علاقه مندی جامعه مهندسی به بررسی رفتار ساختمان ها در برخورد با گسیختگی مستقیم ناشی از گسلها را بیشتر نمود. دراین باره کارهای زیادی برای پی بردن به مکانیسم موجود اندرکنش بین گسیختگی گسل و پی های سطحی انجام شد با ین وجود هم اکنون درا یران و نقاط دیگر دنیا ساختمان های ساخته شده و یا در حال ساخت هستند که احتمالا برخورد گسیختگی ناشی از گسلها با آن ها اجتناب ناپذیر است زیرا با توجه به وجود عدم قطعیت ها در تعیین محل دقیق گسلها و بیرون زدگی ناشی از آن ها و نحوه گسیختگی گسلها بسیار مشکل و یا حتی غیرممکن است از این رو با بررسی راه حلهای کاهش خطرات ناشی از گسلش در اندرکنش با پی های سطحی می توان ساخت و ساز در حریم گسلها کمک نمود و مشکل ساخت و ساز در حریم گسلها را تا حدز یادی حل نمود. دراین تحقیق با ارائه دو روش استفاده از ژئوسینتتیک و بلوک بتنی زیرپی به عنوان گزینه هایمورد بررسی کاهش خطرات ناشی از گسل نرمال حین برخورد با پی های سطحی برای ساختمان های ساخته شده و د رحال ساخت مدلسازی عددی برای پی بردن به میزان کارایی آنها با استفاده ازنرم افزار تفاضل محدود FLAC2D انجام گردید.

کلیدواژه ها

گسلش نرمال، اندرکنش گسل و پی سطحی، FLAC2D ، مدلسازی عددی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.