سنجش تعاملات توانمندسازهای لجستیک طرف سوم با تکنیک ترکیبی DANP

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: فصلنامه مطالعات میان‌رشته‌ای در علوم انسانی، دوره: 13، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_ISIH-13-1_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 433
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم علی ئی

گروه مدیریت، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران

اسماعیل قادریفر

گروه مدیریت تکنولوژی، دانشکده مدیریت و حسابداری، دانشگاه علامه طباطبایی، تهران، ایران

منصوره حورعلی

گروه مهندسی صنایع، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران

فاطمه حمیدی

گروه مهندسی صنایع، دانشکده مهندسی صنایع، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، تهران، ایران

چکیده

جهانیشدن و انطباقپذیری با شرایط بازار، وجود فشارهای رقابتیای مانند ورود شرکتهای نوپا به بازار رقابت، و لزوم افزایش هزینههای سرمایهگذاری باعث شدهاند که تولیدکنندگان بهسوی بهبود روشهای خلاقانه خدمترسانی به مشتریان، دستیابی به بازارهای جدید، گسترش جغرافیایی دامنه ارائه خدمات، و فعالیتهای دیگری روی آورند تا بتوانند ضمن بهبود کیفیت، افزایش رضایت مشتری، و دستیابی به مشتریان جدید، هزینههای لجستیکی خود را کاهش دهند. موثرترین راهحل این معضل تجاری، برونسپاری خدمات لجستیک برپایه قراردادهای طولانیمدت است که توسط تامین‏کننده خدمات لجستیک طرف سوم ارائه میشود. این شرکتها، دارای دانش تخصصی در زمینه هماهنگی منابع اقتصادی هستند و میتوانند فرصتهای جدیدی را برای تولیدکنندگان خلق کنند. تامین‏کننده خدمات لجستیک طرف سوم، یک تامین‏کننده خارجی است که مدیریت، کنترل، و اجرای فعالیت‏های لجستیکی را از طرف بنگاههای تجاری انجام می‏دهد. در این مقاله، هفت بعد اصلی توانمندسازهای لجستیک طرف سوم، بهکمک بررسی پیشینه پژوهش، تحلیل محتوای متنی، و مصاحبههای تخصصی با ۱۶ نفر از خبرگان صنعت لجستیک بهکمک نرمافزار MAXQDA مشخص شده است؛ سپس، این توانمندسازها، بهکمک تکنیک دیمتل مبتنیبر تحلیل شبکهای (DANP) و انجام مقایسههای زوجی و پیادهسازی در نرمافزار اکسل، وزندهی و روابط میان آنها کشف شد. برای گردآوری دادهها از پرسشنامههای محققساخته زوجی استفاده شده است که روایی و پایایی آن نیز تایید شد. نتایج تحلیل نشان میدهد که مهمترین توانمندسازها بهترتیب عبارتاند از: توانمندسازی تولیدی، فنی و بازاریابی و فروش، مالی، نیروی انسانی، و توانمندسازی راهبردی.

کلیدواژه ها

لجستیک طرف سوم, توانمندسازی, دیمتل مبتنیبر تحلیل شبکهای, برونسپاری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.