واکاوی اثر ظرفیت نوآوری بر عملکرد نوآورانه شرکتهای نوپای فینتک

سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 364

فایل این مقاله در 44 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_ISIH-12-4_006

تاریخ نمایه سازی: 12 اردیبهشت 1400

چکیده مقاله:

ظرفیت نوآوری، مفهومی است که تحت تاثیر عوامل گوناگون، نقش مهمی در افزایش احتمال موفقیت فرایند نوآوری دارد. هدف این مقاله، واکاوی اثر ظرفیت نوآوری بر عملکرد نوآورانه شرکتهای نوپای فینتک با تاکید بر نقش ظرفیت جذب و قابلیت یادگیری است. مقاله حاضر، یک پژوهش کاربردی، کمی، و مبتنیبر رویکرد قیاسی است که موضوع پژوهش را با استفاده از روش الگوسازی معادلات ساختاری و بهکمک نرمافزار اسمارت پی.ال.اس تجزیهوتحلیل کرده است. جامعه آماری افراد شاغل در ۴۸ شرکت عضو انجمن کسبوکارهای نوپای فینتک ایران انتخاب شد که تعداد آنها  ۲۷۹ نفر و اندازه نمونه با استفاده از نرمافزار سمپلپاور، ۱۶۰ نفر برآورد شد. پرسشنامه الکترونیکی، برپایه روش نمونهگیری تصادفی ساده، بین افراد، توزیع و سرانجام، ۱۴۳ پرسشنامه تکمیل و برگشت داده شد. نتایج بهدستآمده نشان داد که ظرفیت نوآوری، تاثیر مثبت و معناداری بر عملکرد نوآورانه دارد و در رابطه ظرفیت جذب بالفعل و عملکرد نوآورانه نیز نقش میانجی جزئی را ایفا میکند. همچنین، درحالیکه قابلیت یادگیری بر هر دو بعد ظرفیت جذب، یعنی ظرفیت جذب بالقوه و ظرفیت جذب بالفعل تاثیرگذار بوده و ظرفیت جذب بالقوه نیز بر ظرفیت جذب بالفعل تاثیر گذاشته است، تنها ظرفیت جذب بالفعل بر عملکرد و ظرفیت نوآوری تاثیر مثبت و معناداری داشته است.

نویسندگان

مجید فروزان مهر

دانشجوی مدیریت تکنولوژی، گروه مدیریت تکنولوژی، دانشکده مدیریت و اقتصاد، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

مهرداد حسینی شکیب

استادیار مدیریت صنعتی، گروه مدیریت صنعتی، واحد کرج، دانشگاه آزاد اسلامی، کرج، ایران

سعید شوال پور

استادیار اقتصاد، گروه اقتصاد، دانشکده اقتصاد، مدیریت و مهندسی پیشرفت، دانشگاه علم و صنعت ایران، تهران، ایران

عباس خمسه

دانشیارمدیریت تکنولوژی، گروه مدیریت صنعتی، واحد کرج، دانشگاه آزاد اسلامی، کرج، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :