مطالعه شرایط بهینه رشد و طراحی فرمولاسیون برای افزایش ماندگاری Streptomyces rimosus strain C-۲۰۱۲ به عنوان عامل بیوکنترل
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 336
فایل این مقاله در 15 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_BJM-4-15_011
تاریخ نمایه سازی: 12 اردیبهشت 1400
چکیده مقاله:
مقدمه: از موضوعات مهم در زیستفناوری میکروبی، برقراری پیوند میان سویههای سودمند غربال شده در آزمایشگاه با عرصه صنعت و مصرفکننده است. از این روی در توسعه عوامل سودمندی چون عوامل کنترل زیستی میکروبی، مطالعه بهینهسازی شرایط تغذیهای و فیزیولوژیکی برای تکثیر انبوه و انتخاب حامل مناسب برای فرمولاسیون نهایی ضروری است. در پژوهش حاضر، کوشش شد تا بهترین شرایط رشد و فرمولاسیون مناسب برای سویه کنترل زیستی استرپتومایسس رایموسوس (C-۲۰۱۲) ارایه شود. مواد و روشها: برای بهینهسازی شرایط رشدی سویه C-۲۰۱۲، توان رشد بر روی منابع کربن، انواع محیط غذایی، اثر دما، اسیدیته اولیه و کلرید سدیم ارزیابی شد. همچنین، اثر انواع حامل و افزودنیها در فرمولاسیون نهایی و میزان ماندگاری جمعیت میکروبی بررسی شد. نتایج: بررسی اثر منابع کربنی نشان داد گلوکز، فروکتوز و مانیتول از منابع کربنی مناسب برای رشد بوده و بهترین اسیدیته اولیه و دما برای این سویه به ترتیب ۷ و ۲۸ درجه سانتیگراد است. بهترین محیط غذایی حاوی گلوکز، عصاره مخمر و عصاره جو بود. بررسی اثر کلرید سدیم نشان داد که با افزایش غلظت از صفر تا ۳۰۰ میلیمولار میزان جمعیت میکروبی افزایش و پس از آن جمعیت کاسته شد. بر پایه نتایج به دست آمده بهترین حامل میکروبی، ماسه بادی ارزیابی شد؛ در حالی که پلیمر هیدروژل شرایط بهینه نگهداری را نداشت. بررسی ۳۶ ماهه زندهمانی نشان داد جمعیت باکتری در نمونه حاوی نمک ۲۰۰ برابر (cfu/g ۱۰۶×۸) بیش از نمونه فاقد آن در ماه پایانی بود. بحث و نتیجه گیری: استفاده از منابع کربنی مانند گلوکز در دمای ۲۸ درجه سانتیگراد و اسیدیته اولیه ۷ در رشد این سویه اهمیت داشته و میتواند در تهیه فرمول نهایی با جمعیت ایدهآل موثر باشد. توان تولید متابولیتهای فرار و مایع در حضور کلرید سدیم و کنترل بیمارگرهای قارچی توسط استرپتومایسس رایموسوس نشان میدهد این سویه دارای پتانسیل بالایی برای بهرهبرداری هم در مناطق نرمال و هم دارای تنش شوری است. ماندگاری بالا (۳ سال) در فرمولاسیون نهایی از دید اقتصادی برای تولیدکنندگان عوامل بیوکنترل و کشاورزان بسیار مهم است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
ابراهیم کریمی
کارشناس ارشد بیماریشناسی گیاهی، پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی ایران
اکرم صادقی
استادیار ژنتیک مولکولی، پژوهشکده پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :