بهینه‏ سازی تولید نشاسته توسط جلبک کلامیدوموناس رینهاردتی با روش سطح پاسخ

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: فصلنامه زیست شناسی میکروارگانیسمها، دوره: 5، شماره: 19
  • کد COI اختصاصی: JR_BJM-5-19_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 635
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه قلی زاده

کارشناس ارشد زیستشناسی گیاهی، جهاد دانشگاهی مازندران، ایران

طاهره قنبری

کارشناس ارشد بیوشیمی، جهاد دانشگاهی مازندران، ایران

وحید شریفی

دکتری شیمی تجزیه، جهاد دانشگاهی مازندران، ایران

ندا سلطانی

استاد زیستشناسی گیاهی، پژوهشکده علوم پایه کاربردی جهاد دانشگاهی، تهران، ایران

سید محمد علوی

کارشناس میکروبیولوژی، جهاد دانشگاهی مازندران، ایران

چکیده

مقدمه: ریزجلبک سبز کلامیدوموناس رینهاردتی[i] بهعنوان سیستم مدل جلبکی در پژوهشهای فیزیولوژی، مورفولوژی، ژنتیک و سوخت‏های زیستی مورد توجه است‏‏‏. هدف از انجام این مطالعه بهینه‎سازی شرایط رشد و تولید نشاسته توسط این جلبک است. با این نگرش، تاثیر pH و شدت‎های نوری بر جلبک کلامیدوموناس رینهاردتی بررسی شد‏. ‏‏ مواد و روش‏‏ها: بدین منظور تاثیر توام عوامل pH و شدت نور بر رشد و تولید نشاسته توسط نرم‏افزار دیزاین اکسپرت[ii] و روش سطح پاسخ ارزیابی شد. میزان نرخ رشد با اندازهگیری وزن خشک و مقدار نشاسته با استفاده از روش اسپکتروفتومتری  ارزیابی شد‏‏‏. ‏‏ نتایج: با تجزیه و تحلیل نمودار سطح پاسخ و حل معادله بهدستآمده ، مقدار بهینه pH و شدت نور برای رسیدن به حداکثر نرخ رشد، بهترتیب ۴/۷ و ۷۴۰۰ لوکس و بهمنظور دستیابی به حداکثر میزان نشاسته ۸ و ۵۳۰۰ لوکس تعیین شد. ‏ بحث و نتیجهگیری: نتایج نشان میدهد که شدت نور و pH نقش مهمی در تولید نشاسته و نرخ رشد در جلبک کلامیدوموناس رینهاردتی دارند. علاوه بر این، مشخص شد که روش سطح پاسخ بهمنظور افزایش تولید نشاسته در این ریزجلبک مفید است‏. ‏‏

کلیدواژه ها

بهینه‏ سازی شرایط کشت, جلبک کلامیدوموناس رینهاردتی, روش آماری سطح پاسخ, نرخ رشد, نشاسته

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.