تاثیر وقوع ادوار انتخاباتی بر فضای کلان اقتصاد: مطالعه موردی ایران

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: فصلنامه برنامه ریزی و بودجه، دوره: 25، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JPBUD-25-2_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 218
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین امیری

Assistant Professor Department of Economics and Islamic Banking, Faculty of Economics, University of Kharazmi, Tehran, Iran,

فرزانه صمدیان

M.A. in Economics, Faculty of Economics, University of Allameh Tabataba'i, Tehran, Iran.

چکیده

نظریه سیکلهای تجاری ـ سیاسی یکی از موضوع‏ های بحث ‏برانگیز نظریههای مدرن اقتصادی است. اثر ادوار انتخاباتی به عنوان یک عامل سیاسی بر روند متغیرهای اقتصادی اثرگذار است. مطابق با نظریههای اقتصادی، سیاستهای اقتصادی دولتها پیش از انتخابات از نوع انبساطی است که به مالیاتهای کم‏تر منجر میشود و نرخ بیکاری را کاهش میدهد. همچنین، این سیاستها در راستای افزایش مصرف سرانه، GDP، و یارانههای اعطایی به وسیله دولت است. پس از هر انتخاباتی دولتها دوباره سیاستهای محدودکننده و انقباضی در پیش میگیرند. در این پژوهش، نظریهها و مدلهای اصلی توصیف می‏ شود و تحلیل سیکلهای سیاسی و اقتصادی صورت میپذیرد. در پژوهش حاضر، تاثیر ادوار انتخاباتی بر متغیرهای کلان اقتصادی بر مبنای مدل BVAR در دوره زمانی ۱۳۹۴-۱۳۵۸ سنجیده میشود. مطابق با تحلیلهای صورت‏ گرفته نتیجهگیری میشود که ادوار انتخاباتی (سال انتخابات و یک سال پیش از انتخابات)، بر روند متغیرهای تورم و نرخ ارز اثرگذار است.

کلیدواژه ها

Election Period, Macro-economics Indicators, Economic Growth Rate, Unemployment Rate, Inflation, Exchange Rate., ادوار انتخاباتی, متغیرهای کلان اقتصاد, نرخ رشد اقتصادی, نرخ بیکاری, تورم, نرخ ارز.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.