بانک سوالات مجازی/یک رویکرد دانشجو محور در آموزش مجازی دانشجویان پرستاری در پاندمی کووید- ۱۹

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: نخستین کنفرانس بین المللی آموزش مجازی چالش ها و راهکارها در شرایط بحران کرونا
  • کد COI اختصاصی: ICVE01_021
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 327
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا فتوکیان

استادیار دانشکده پرستاری رامسر، دانشگاه علوم پزشکی بابل

امیرمالک نخعی زاده

مرکز تحقیقات دانشجوئی، دانشکده پرستاری رامسر، دانشگاه علوم پزشکی بابل

چکیده

شیوع ناگهانی ویروس کووید- ۱۹ ، علاوه بر سیستم های بهداشتی درمانی دنیا، سایر حوزه ها از جمله تعلیم و تربیت را نیز تحت تاثیر خود قرار داد( ۱). با شروع اپیدمی کووید - ۱۹ در سراسر جهان، پروتکل های بهداشتی بر رعایت فاصله گذاری اجتماعی تاکید کردند. در این راستا در بسیاری از کشورها از جمله ایران، برای کاهش شیوع ویروس کرونا آموزش های حضوری در مدارس و دانشگاه ها تعطیل شد( ۲). برای این که آموزش دانشجویان در طول دوره فاصله گذاری اجتماعی دچار وقفه نشود و برنامه های درسی طبق برنامه از قبل مشخص شده، تداوم داشته باشد، راهکارهای مختلفی ارائه شد. در حوزه آموزش عالی، آموزش از طریق سامانه نوید و هدف اصلی آن عدم ایجاد وقفه در آموزش دانشجویان شکل گرفت. اگر چه تجارب موفقی در این زمینه کسب شد، اما با توجه به عدم توجه به دانشجو محور بودن و یک طرفه بودن آموزش و عدم تعامل بین استاد و دانشجو سبب شد که این شیوه آموزش مجازی، از کارایی بالایی برخوردار نباشد. لذا اتخاذ راهکارهایی جهت بهبود آموزش مجازی دروس دانشگاهی بخصوص رشته های مرتبط با سلامت جامعه مانند پرستاری، یک ضرورت در هنگام پاندمی کووید ۱۹ می باشد. این در حالی است که خلاقیت حلقه گمشده زنجیره آموزش معاصر به گونه مجازی می باشد. در بررسی استراتژی های آموزشی به کار رفته؛ به نظر می رسد آموزش با الگوهای دانشجو محوری بجای استادمحوری بتواند منجر به افزایش رضایت دانشجویان؛ افزایش اعتماد به نفس؛ تسریع در امر یادگیری؛ ایجاد مهارت های حل مساله و تداوم یادگیری و تفکر انتقادی گردد. راهکارهایی که بتوان با آن در آموزش مجازی دوران پاندمی کووید ۱۹ با شیوه یادگیری مدرن (آموزش گروهی بجای آموزش انفرادی) مطابقت داشته باشد، در افزایش انگیزه و علاقه دانشجویان پرستاری و سایر رشته های گروه پزشکی نقش موثری دارد. در این راستا، ایده زیر بعنوان یک راهکار برای بهبود یادگیری گروهی در فضای مجازی انشجویان پرستاری ارائه شد.

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.