بررسی تاثیرات منفی تنش خشکی روی صفات رشدی و بیوشیمیایی چغندرقند

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: نخستین همایش ملی کم آبیاری و استفاده از آب های نامتعارف در کشاورزی مناطق خشک
  • کد COI اختصاصی: IRRIGATION01_135
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 409
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حامد شمس

کارشناس ارشد بیوتکنولوژی کشاورزی دانشگاه تبریز،

محمود تورچی

استاد گروه به نژادی و بیوتکنولوژی گیاه دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز

کریم حسن پور

استادیار گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز

چکیده

موجودات زنده، از جمله گیاهان، همواره تحت تاثیر عوامل محیط مختلف قرار می گیرند . از جمله مهم ترین این موارد به ویژه در مناطق با آب و هوای گرم و خشک تنش خشک است. گیاه چغندرقند به دلیل اهمیت آن در صنعت تولید شکر از اهمیت فوق العاده ای برخورداراست.. هدف از این تحقیق بررسی تاثیرات تنش خشکی بر روی صفات رشدی و بیوشیمیایی چغندرقند می باشد . برای این منظور ژنوتیپ چغندرقند ، تحت شرایط عادی و تنش کمبود آب مورد ارزیابی قرار گرفت. بذور در لوله های پلیکا به طولی کمتر با قطر ۲۰ سانتی متر کشت و چهارهفته پس از کاشت، تنش کمبودآب با قطع آبیاری به مدت هفت روز به صورت دوره ای اعمال گردید . نمونه برداری از برگ و ریشه چغندرقند به منظور اندازه گیری صفات رشدی و بیوشمیایی مختلف انجام گردید . تجزیه آماری صفات طول اندام زمین و طول غده اختلاف معنی داری مابین شرایط تنش کمبود آب و عادی نشان داد و تنش کمبود آب منجر به کاهش در پارامترهای فوق همچنین افزایش میزان پرولین ریشه گردید . نتایج تجزیه های آماری روی صفات یزیولوژیک و بیوشیمیایی برگ همانند مقادیر مالون دی آلدهید ، پرولین، قندهای محلول، پراکسید هیدروژن و کلروفیل b,a نشانگر وجود اختلاف معنی دار مابین شرایط عادی و تنش کمبود آب بود. تنش کمبود آب باعث کاهش معنی دار قندهای محلول و افزایش معنی دار میانگین سایر صفات گردید

کلیدواژه ها

طول ریشه، پرولین، مالون دی آلدهید ، قندهای محلول، کلروفیل

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.