نقش آبیاری در انتشار گازهای گلخانه ای و پتانسیل گرمایشی جهانی زراعت چغندرقند در شهرستان شیروان

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: نخستین همایش ملی کم آبیاری و استفاده از آب های نامتعارف در کشاورزی مناطق خشک
  • کد COI اختصاصی: IRRIGATION01_062
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 340
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی بابائیان

استادیار، گروه تولیدات گیاهی، دانشکده کشاورزی، مجتمع آموزش عالی شیروان

محمد قربان زاده

دانش آموخته کارشناسی ارشد اگروتکنولوژی، گروه تولیدات گیاهی، دانشکده کشاورزی، مجتمع آموزش عالی شیروان

چکیده

این تحقیق به بررسی نقش آبیاری در مصرف انرژی و انتشار گازهای گلخانه ای (CO۲ و N۲O و CH۴) در چغندرقند (Beta vulgaris) در استان خراسان شمالی در سال زراعی ۹۸-۹۷ می پردازد. در این مطالعه، ورودی های مربوط به محاسبه مصرف انرژی در کشاورزی شامل: نیروی انسانی، ماشین آلات، دیزل، کودهای شیمیایی، کود دامی، سموم شیمیایی، برق، آب برای آبیاری و بذر بود و خروجی عملکرد ریشه و عملکرد بیولوژیک (اندام هوایی) بود. نتایج بدست آمده نشان داد کل انرژی ورودی ۶۶۸۷۹/۵۲ مگاژول در هکتار و کل انرژی خروجی ۱۳۱۰۵۷۲/۵۰ مگاژول در هکتار بود. از کل انرژی مصرفی در تولید چغندرقند ۲۴/۸۴ درصد مربوط به آبیاری و الکتریسیته بود. نتایج نشان داد که الکتریسیته یک عامل مهم در ورودی های انرژی در تولید چغندرقند بودند. مصرف الکتریسیته به میزان ۹۰/۴۲ کیلوگرم در هکتار باعث انتشار گازهای گلخانه ای گردید مصرف الکتریسیته (جهت پمپاژ آب) با میزان ۳۶۰۹/۳۸ معادل دی اکسید کربن بیشترین سهم را در گرمایش جهانی در تولید چغندرقند شهرستان شیروان داشت.

کلیدواژه ها

آبیاری، انرژی، بهره وری، پتانسیل گرمایش جهانی، چغندرقند، گازهای گلخانه ای

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.