بررسی جایگاه اصول فقه در نظام حقوقی و آموزشی ایران
- سال انتشار: 1399
- محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی فقه، حقوق و پژوهش های دینی
- کد COI اختصاصی: ICCA02_024
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 961
نویسندگان
دانش آموخته سطح چهار حوزه علمیه قم
چکیده
متاسفانه یکی از اشکالات نظام قانون نویسی و قانون گذاری در کشور این است که با وجود زیرساخت های لازم جهت اسلامی شدن نظام حقوقی، هنوز میان جنبه ی حوزوی قانون گذاری و قضاوت با جنبه ی دانشگاهی آن انفکاک وجود دارد و یکی از آثار سو و پی آمدهای این جدایی، عدم توجه شایسته به مبانی اصولی در حقوق ایران است. اگر چه صاحب نظران علم حقوق، خود معترفند که اصول تاثیرات گسترده ای در نظام حقوقی ایران دارد و از آن جمله یکی از اساتید علم حقوق می فرمایند: «در خصوص حقوق ایران، علم اصول تاثیر بیشتری دارد. زیرا می دانیم که قسمت مهم حقوق خصوصی ایران مقتبس یا متاثر از فقه اسلامی است.» (محمدی، ۱۳۷۰، ص ۲۲) اما با این حال بی توجهی به علم اصول در دانشکده های حقوق و مسلح نبودن بسیاری از حقوق دانان به سلاح ممتاز اصول فقه، تاثیرات نامطلوبی در مراحل تقنین، تفسیر قانون و حتی قضا بر جای گذاشته و می گذارد. در این مقاله به بررسی جایگاه اصول فقه در نظام حقوقی و آموزشی ایران پرداخته و اهمیت آن را مورد بررسی قرار میدهیم.کلیدواژه ها
اصول - اصول فقه - نظام حقوقی - حقوق- حقوق ایرانمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.