بررسی ساختار و شیوه های اجرا در ساختمان های صفر انرژی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: نخستین کنفرانس بین المللی معماری و شهرسازی طراحی پایدار و فراگیر برای همگان
  • کد COI اختصاصی: AUPS01_100
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 289
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شیما مهراد

دانشجوی دکتری معماری، دانشکده هنر و معماری، دانشگاه آزاد همدان- ایران

چکیده

استفاده بی رویه از منابع انرژی تجدید ناپذیر سبب تقلیل منابع و بروز بحران انرژی در جهان شده است. گزارش ها حاکی از آن استکه بیش از نیمی از منابع انرژی تجدید ناپذیر زمین، مصرف شده اند. علاوه بر اتمام منابع و بی بهره ماندن نسل های آینده ازآن، ایننگرانی وجود دارد که با افزایش گازهای گلخانه ای که حاصل از مصرف این انرژی هاست اثرات مخرب زیست محیطی چون، نازک شدنلایه ازون، گرم شدن کره ی زمین و تغییرات اقلیمی شدت پیدا کنند. بنابراین کاهش مصرف انرژی های تجدید پذیر، امری ضروریست.ازسویی یکی از بخش های اصلی مصرف کننده انرژی، بخش ساختمان است که کاهش مصرف انرژی در این بخش، می تواند بسیار مهممی باشد. ساختمان های صفرانرژی، ساختمان هایی هستند که برآیند سالانه تولید و مصرف انرژی در آنها ، صفر است. شناخت ساختمانصفرانرژی و انواع شیوه های اجرا آن موضوعی است که امروزه در دنیا بسیار مورد توجه بوده و سبب اصلاح شیوه های طراحی معماریخواهدشد. توجه به میزان انرژی مصرفی ساختمان و سعی در استفاده از انرژی های پاک و تجدید پذیر می تواند به حفظ تعادل اقلیم وتقلیل اثرات مخرب تغییر اقلیم کمک شایانی نماید. هدف از این پژوهش بررسی مفهوم ساختمان صفرانرژی، انواع آن و اصول طراحیساختمان های صفرانرژی، می باشد. روش تحقیق این مقاله، تحلیلی- توصیفی است. نتایج حاصل از این پژوهش نشان می دهد که بهمنظور رسیدن به اهداف ساختمان های صفرانرژی، ضروریست هم انرژی مورد تقاضای ساختمان را کاهش داد و هم به تولید انرژی ازمنابع تجدید پذیر، برای مصرف ساختمان، پرداخت. استفاده از طراحی هوشمندانه و همساز با اقلیم و همچنین به کارگیری سامانه هایایستا، راهکارهای پیشنهادی برای کاهش تقاضای انرژی ساختمان می باشند. همچنین با شناسایی و بهره گیری از منابع تجدید پذیرو استفاده از سامانه های پویا، می توان به تولید انرژی مورد نیاز ساختمان کمک کرد.

کلیدواژه ها

ساختمان صفرانرژی، پایداری، انرژی های تجدید پذیر، معماری پایدار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.