روند ساخت ویلا باغ ها در ایران

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: نخستین کنفرانس بین المللی معماری و شهرسازی طراحی پایدار و فراگیر برای همگان
  • کد COI اختصاصی: AUPS01_081
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 682
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شاهین موظف

دانشجوی ارشد، گروه معماری، دانشکده معماری، شهرسازی و هنر، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران

مظفر عباس زاده

استادیار، گروه معماری، دانشکده معماری، شهرسازی و هنر، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران

چکیده

امروزه انسان با تعریف محیط هایی همچون محل کار، محل زندگی و ... نسبت به فعالیتی که دارد محیط های مختلفی را بر می گزیند یکی ازجدیدترین محیط هایی که در دهه های اخیر رشد پیدا کرده است ویلا باغ می باشد که برگرفته شده از تاریخ غنی این سرزمین، محیطیجهت دوری گزیدن از شلوغی و استرس شهر برای همدلی و نزدیکی با افراد و اقوام نزدیک استفاده می شود. ولی روند ساخت و ساز و ایجادویلا باغ ها در کشور ایران سبب ایجاد مشکلات عدید زیست محیطی و اجتماعی شده است با توجه به گستردگی موضوع در ابعاد مختلف،هدف مطالعه بررسی و ریشه یابی مشکلات در هر یک از این ابعاد همچون بعد قانونی، فرهنگی و زیست محیطی می باشد چرا که در صورتنپرداختن به این موضوع با ساخت و ساز های غیرمجاز آسیب های جدی به محیط زیست وارد می شود. در این تحقیق با مروری بر ماهیتو ضرورت ویلاسازی در کشور به روند ویلاسازی، در کشور ایران تنها از طریق تغییر کاربری زمین می باشد مشکلات و تبعاتی که این روندسبب شده پرداخته شده است و با روش تحلیلی توصیفی، به بررسی و قابل نتیجه گیری بودن وضع موجود سعی شده است که در نهایت بانتیجه گیری به نبود زیرساخت های قانونی در این زمینه، عدم قابل حل بودن این مشکل با جلوگیری ساخت ویلا باغ ها توسط قانون و درنهایت به ساخت ویلا باغ ها یک نیاز فرهنگی و اجتماعی بودن نتیجه گیری می شود لذا باید با مطالعه و بررسی ابعاد مختلف این موضوعبستر قانونی مناسب توسط نهاد های قانون گذار و اجرایی پیش بینی و ساخته شود.

کلیدواژه ها

ویلا سازی، خانه باغ، محیط زیست، تغییر کاربری زمین، شهر، فضای سبز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.