بررسی قواعد حاکم بر قرارداد جوینت ونچر در حقوق تجارت بین الملل

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی مدیریت، حسابداری و توسعه اقتصادی
  • کد COI اختصاصی: CONFME06_019
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 538
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیده پریسا شوریده ضیابری

کارشناسی ارشد مهندسی فناوری اطلاعات گرایش تجارت الکترونیک، دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

چکیده

جوینت ونچر یک تکنیک حقوقی انعطاف پذیر است که می توان در زمینه های بسیار اعم از صنعت، معدن، نفت، خدمات، کشاورزی و غیره از آن بهره برد. جوینت ونچر روشی است که با سیاست های مختلف اقتصادی قابل انطباق است. این روش، خاص یک منطقه جغرافیایی یا اقتصادی نیست، بلکه متخصصین توانا می توانند با توجه به اهداف و سیاست های اقتصادی و زمینه های مختلف سرمایه گذاری آن را طراحی کنند و با در نظر گرفتن شرایط کشور خود آن را به کار گیرند. به نظر می رسد با توجه به موقعیت خاص جغرافیایی ایران که می توان آن را به مثابه پلی بین شرق و غرب، از یک طرف و کشورهای تازه استقلال یافته شوروی سابق و آب های آزاد از طرف دیگر دانست، این روش می تواند در پویایی و تحرک اقتصاد ایران نقش به سزایی داشته باشد. شاید بهره گیری مناسب از موقعیت فوق برای ساختن اقتصاد کشور ایران کافی باشد و احتیاج به بهره گیری از منابع فراوان کشور مانند نفت، معدن و کشاورزی نباشد. کشورهای در حال توسعه موجب گسترش جوینت ونچر شده اند. که برای رهایی از قراردادهای ننگین از نوع امتیاز، از جوینت ونچر بهره گرفته اند تا هم سرمایه لازم برای پیشبرد اهداف اقتصادی خود را تامین کنند و هم از احساسات ملی گرایانه نسبت به اقتدار حاکمیت رهایی یابند. وجود سیستم های مختلف حقوقی سبب بروز اشکالات مختلفی در پذیرش و انتقال مفاهیم حقوقی از کشوری به کشور دیگر می شود. عناوین حقوقی در همه کشورها مفاهیم یکسانی ندارند بنابراین باید از تکنیک های حقوقی در تجارت بین الملل بهره گرفت که مشکلات پذیرش مفاهیم را بوجود نیاورد، تکنیک حقوقی جوینت ونچر به دلیل برخورداری از انعطاف پذیری لازم در تجارت بین الملل، با استقبال خوبی مواجه شده است

کلیدواژه ها

قرارداد جوینت ونچر، حقوق تجارت بین الملل،مشارکت حقوقی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.