بهینه سازی پارامترهای توافق نامه سطح خدمات با مهندسی معکوس رابطه بین کیفیت تجربه و کیفیت سرویس

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس ملی تکنولوژی در مهندسی برق و کامپیوتر
  • کد COI اختصاصی: ETECH05_024
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 378
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اشرف السادات موسوی ریته

دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل کارشناس نگهداری سیستم های انتقال شرکت ارتباطات زیرساخت مازندران بابل، ایران

سیدجواد کاظمی تبار

دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل، بابل، ایران

چکیده

امروزه اینترنت به یکی از اجزای اصلی ارتباطات تبدیل شدهاست. همزمان با رشد اینترنت و رشد فضای رقابتی میان ارائه کنندگانسرویس های اینترنتی، بحث ارتقا کیفیت سیستم ارتباطی و رضایتمندیمشتریان به یکی از اهداف اصلی اپراتور ها تبدیل گشته است. دو مفهومکیفیت سرویس (QoS) و کیفیت تجربه (QoE) مشتریان به عنوان دومعیار اصلی رضایتمندی برای شبکه های سرویس دهی به مرور زمان معرفیگردیدند. توافق نامه سطح خدمات (SLA) نیز به عنوان قراردادی در جهتحفظ کیفیت سرویس، مابین مشتری و ارائه دهندگان خدمات به کار گرفتهشدند. در این مقاله به ارزیابی دو معیار کیفیت سرویس و کیفیت تجربه دریکی از بزرگترین شبکه های ارتباطی سرویس اینترنت در کشور ایرانپرداخته و با ارایه مدلی جهت پیش بینی رضایتمندی مشترکین و بهبودکیفیت سرویس شبکه ارتباطی ، راهکارهایی را پیشنهاد داده ایم. از آنجاییکهپارامترهای کیفیت سرویس در دسترس خدمات دهنده هستند با مطالعهادبیات موضوع به این نتیجه رسیدیم که با استفاده از روش های داده کاوی وهوش مصنوعی یک مدل پیش بینی کیفیت تجربه بر اساس پارامترهایکیفیت سرویس ارائه دهیم. مدل پیش بینی کننده ما شامل طبقه بند بیزینبرای پیش بینی کلاس تنک و شبکه عصبی با تنها یک لایه مخفی شامل ۸نرون برای پیش بینی کلاس های غیر تنک بوده است. در نهایت مدل پیشبینی کننده توانست با دقت حدود نود درصد، پارامترهای کیفیت تجربه را ازروی پارامترهای کیفیت سرویس پیش بینی کند. در بخش بعد با مهندسیمعکوس رابطه بین کیفیت تجربه و کیفیت سرویس، توافقنامه سطح خدمات(SLA) را با استفاده از ساختار درخت تصمیم، در سه سطح الماس ، طلا و نقره تدوین نمودیم.

کلیدواژه ها

الگوریتم ژنتیک، اطلاعات متقابل، توافق نامه سطح خدمات، داده کاوی، داده تنک، ، شبکه های عصبی، کیفیت سرویس، کیفیت تجربه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.